Het Nationale Theater & Toneelgroep Oostpool - Het duel (Sarah Carlier) 1 VOORKEUR HNT.jpg
Het Nationale Theater & Toneelgroep Oostpool - Het duel (Sarah Carlier) 2.jpg
Het Nationale Theater & Toneelgroep Oostpool - Het duel (Sarah Carlier) 3.jpg
Het Nationale Theater & Toneelgroep Oostpool - Het duel (Sarah Carlier) 4.jpg
Het Nationale Theater & Toneelgroep Oostpool - Het duel (Sarah Carlier) 5.jpg

Het Duel

Het Nationale Theater i.s.m. Toneelgroep Oostpool

Rusland. Negentiende eeuw. Een badplaats aan de Zwarte Zee. Hoogzomer.

Lajevski (Joris Smit) en zijn geliefde Nadezjda (Violet Braeckman) zijn twee jaar geleden naar het zuiden gereisd om aan de kust een nieuw leven te beginnen. Zij heeft, smoorverliefd, voor hem haar echtgenoot in Sint-Petersburg in de steek gelaten. Maar nu is hun liefde bekoeld en wordt Lajevski geplaagd door twijfel en zelfhaat. In de zomerse hitte lopen de spanningen hoog op. Wanneer bioloog Von Koren (Jacob Derwig) openlijk beweert dat overtollige mensen als Lajevski de evolutie van de mensheid schaden, leidt deze provocatie tot de ultieme survival of the fittest: een duel op leven en dood.

Met Het duel gaat een ‘nieuwe’ Tsjechov in première bij Het Nationale Theater en Toneelgroep Oostpool. Niet eerder was deze roman op het Nederlands toneel te zien. Acht fantastische acteurs bouwen samen een Tsjechoviaanse wereld, waarin de grenzen tussen toen en nu, tussen zijn en spelen, tussen spel en bittere ernst steeds meer vervagen. Gewapend met een emmer wodka en twee geladen pistolen vechten ze samen de filosofische strijd over wat het goede leven is voor eens en altijd uit.

Von Koren: “In het belang van de mensheid én in hun eigen belang moet dit soort mensen gewoon worden uitgeroeid.”

www.hnt.nl

Toneel
Bestel Kaarten

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Extra informatie

Tekst

Anton Tsjechov

Bewerking

Jacob Derwig en Jeroen De Man

Regie

Jeroen De Man

Spel

Jacqueline Blom, Violet Braeckman, Jacob Derwig, Hein van der Heijden, Rabbi Jallo, Teun Luijkx, Joris Smit en Jaap Spijkers

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte