Het Nationale Theater & Toneelgroep Oostpool - Het duel (Sarah Carlier) 1 VOORKEUR HNT.jpg
Het Nationale Theater & Toneelgroep Oostpool - Het duel (Sarah Carlier) 2.jpg
Het Nationale Theater & Toneelgroep Oostpool - Het duel (Sarah Carlier) 3.jpg
Het Nationale Theater & Toneelgroep Oostpool - Het duel (Sarah Carlier) 4.jpg
Het Nationale Theater & Toneelgroep Oostpool - Het duel (Sarah Carlier) 5.jpg

Het Duel

Het Nationale Theater i.s.m. Toneelgroep Oostpool

Jeroen De Man regisseert een bewerking van Anton Tsjechovs korte roman ‘Het duel’, dat in ons land voor het eerst op de bühne wordt gebracht. Joris Smit en Jacob Derwig spelen de hoofdrollen tijdens een spannende toneelavond waarin de vraag wat ‘goed leven’ is door acht acteurs met een geladen pistool wordt uitgevochten.

In een verlopen badplaats leidt een kleine Russische gemeenschap een bevoorrecht bestaan, te midden van de lokale islamitische bevolking. Eén van hen is de dolende dertiger en intellectueel Lajevski. Hij is hier naartoe gevlucht met zijn Nadezjda, die voor hem haar echtgenoot achterliet in Sint-Petersburg. De brandende zomerhitte zorgt ervoor dat de spanningen in de gemeenschap én in de relatie van de jonge geliefden hoog oploopt. Als de rigide bioloog Von Koren openlijk beweert dat overtollige mensen als Lajevski in het belang van de mensheid moeten worden vernietigd, leidt dat tot een duel op leven en dood. 

www.hnt.nl

Toneel
Bestel Kaarten

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Extra informatie

Tekst

Anton Tsjechov

Bewerking

Jacob Derwig en Jeroen De Man

Regie

Jeroen De Man

Spel

Jacqueline Blom, Violet Braeckman, Jacob Derwig, Hein van der Heijden, Rabbi Jallo, Teun Luijkx, Joris Smit en Jaap Spijkers

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte