Toneelschuur_Temmen vd Feeks_liggend_c Annaleen Louwes_72 dpi_wt.jpg

Het Temmen van de Feeks

Toneelschuur Producties / Nina Spijkers

Let op: deze voorstelling vindt plaats in De Lieve Vrouw.
Lieve Vrouwestraat 13, 3811 BP Amersfoort

Regietalent Nina Spijkers gaf al eerder een succesvolle draai aan toneelklassiekers. Haar ‘Ivanov’ kreeg ★★★★ van de Volkskrant. Dit keer zet ze haar tanden in Shakespeare’s ‘Het temmen van de feeks’. Alle vrouwenrollen worden door mannen en alle mannenrollen door vrouwen gespeeld. Een feestelijke voorstelling met nepwimpers, muziek en de prachtige taal van Shakespeare met in de hoofdrollen Roeland Fernhout als feeks Katherina en Astrid van Eck als Petruchio.

Katherina is een vrouw met wie niemand wil trouwen. Haar zusje Bianca, in alles haar tegenbeeld, is veel geliefder. Bianca mag van hun vader echter pas trouwen als ook Katherina aan de man is gebracht. Hoewel dit een helse opdracht lijkt, gaat de rijke Petruchio de uitdaging aan om deze feeks te temmen. Maar wie temt nu eigenlijk wie?

Nina Spijkers over ‘Het temmen van de feeks’
“De afgelopen twee jaar heb ik persoonlijk als een enorme zoektocht ervaren naar mijn stem als theatermaker en als vrouw. Ik heb mij hiervoor vaak schuldig gemaakt aan het wegzetten van feminisme als iets schreeuwerigs en ‘lekker mannen haten’. Inmiddels zijn er fantastische nieuwe stemmen in de discussie. Het gaat nu over gelijkheid en kracht en niet over het onoverbrugbare verschil tussen mannen en vrouwen en de vrouw als slachtoffer hiervan. Aan de andere kant bewijst de #metoo beweging dat we er nog lang niet zijn. In deze voorstelling onderzoek ik, samen met een club geweldige acteurs, de verschillen en overeenkomsten in man-vrouw verhoudingen nu en in de tijd van Shakespeare. Met dubbelrollen, nepwimpers, prachtige taal, muziek en show formuleren we ons antwoord op Shakespeares stuk.”

Toneel
Bestel Kaarten

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Extra informatie

Regie

Nina Spijkers

Tekst

William Shakespeare vertaling

met

Astrid van Exk, Roeland Fernhout, Linde van den Heuvel, Julia Lammerts, Anne-Chris Schulting, Xander van Vledder

Foto

Annaleen Louwes

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte