Berg&Bos_In Vrede_pr beeld_druk_Reinier van der Ven.jpg

In Vrede

Berg&Bos

Let op: deze voorstelling vindt plaats in De Lieve Vrouw.
Lieve Vrouwestraat 13, 3811 BP Amersfoort

In een mozaïekvertelling worstelen vier personages, bewust of onbewust, met de sporen van een dood gewaande oorlog. Een oudere man ontdekt op late leeftijd zijn verborgen Joodse identiteit. Een vrouw leidt een teruggetrokken bestaan en zit de schuld uit van haar moeder. Een jongeman die nooit iets met de oorlog te maken heeft gehad, ontdekt de beladen geschiedenis van zijn huis. Het vierde personage verhaalt over een oorlog in het hier en nu, waar hij letterlijk voor vluchtte.
74 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog schetst Berg&Bos hoe de littekens die deze oorlog heeft achtergelaten, ook nu nog hun sporen nalaten in onze samenleving. Hoe de vrede die zeventig jaar geleden uitgeroepen werd, voor veel mensen nog lang geen vrede is. Hoe genadeloos de wapens zijn waarmee wij ons beschermen tegen verlies, verdriet en schuld.

Rik van den Bos; veelbelovend toneelschrijver
Rik van den Bos studeerde in 2008 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als schrijver. Hij creëert in zijn toneelstukken onthechte, geïsoleerde situaties waarin van een afstand wordt gereflecteerd op de tijd. De stijl is humoristisch, maar altijd doordrenkt van tragiek. Hij schreef o.a. voor Ro theater, Firma Rieks Swarte, Toneelschuur en Generale Oost en Lunchtheater Bellevue. In 2010 won hij het Charlotte Köhler Stipendium als meest veelbelovende toneelschrijver van de afgelopen vijf jaar. ‘In Vrede’ is de derde zaalvoorstelling van Berg&Bos.

Toneel
Bestel Kaarten

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Extra informatie

Regie

Eva Line de Boer

Tekst

Rik van den Bos

Spel

Yara Alink, Maurits van den Berg, Paul R. Kooij, e.a.

Muziek

Jan & Keez Groenteman

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte