Pure©IntrodansHansGerritsen (4).jpg
Orbo Novo©IntrodansHansGerritsen (3).jpg
Loin©IntrodansHansGerritsen (1).jpg
Loin©IntrodansHansGerritsen (3).jpg

Introdans

Leve Larbi

De Vlaams-Marokkaanse Sidi Larbi Cherkaoui is een van de meest toonaangevende choreografen ter wereld. Hij werd onlangs nog door het gezaghebbende Duitse tijdschrift Tanz voor de derde keer uitgeroepen tot Choreograaf van het Jaar. Introdans is er dan ook bijzonder trots op dat het – als enig Nederlands gezelschap – drie van Cherkaoui’s choreografieën mag uitvoeren, waaronder een Nederlandse première.

In ‘Loin’ creëert Cherkaoui tegen de achtergrond van een monumentale Marokkaanse muur een meditatieve sfeer, resulterend in een hallucinerende choreografie. ‘Orbo Novo’ is geïnspireerd door de gevoelens van vrijheid, opsluiting, verbinding en eenzaamheid die New York bij de dansmaker opriep. Het werk is gezet op de fraaie muziek van Szymon Brzóska. 
De Nederlandse première van ‘Pure’ is een lyrisch, virtuoos duet, vol bijzondere lifts, dat handelt over de thema’s zuiverheid en reiniging. In de choreografie beschildert de vrouw zichzelf met Japanse tekens, die door de man vervolgens telkens worden uitgewist.

www.introdans.nl

Dans
Bestel Kaarten

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte