Kik (= favoriete foto) - Julika Marijn - Uit Verdriet Geboren © Michiel Voet.jpg
Kik (= staande foto heeft voorkeur) - Julika Marijn - Uit Verdriet Geboren -© Ben van Duin (staande heeft voorkeur).jpg

Julika Marijn

Uit Verdriet Geboren

Let op: deze voorstelling vindt plaats in De Lieve Vrouw.
Lieve Vrouwestraat 13, 3811 BP Amersfoort

Helene Kröller-Müller kocht als een van de eersten op grote schaal het werk van Vincent van Gogh, Piet Mondriaan en Bart van der Leck. Met haar uitzonderlijke collectie realiseerde ze het wereldberoemde Kröller-Müller Museum op de Veluwe. Theatermaakster Julika Marijn gaat vertellend, spelend en zingend op zoek naar de inspirerende, maar ook complexe vrouw achter de wereldberoemde verzameling. Waarom wijdde zij haar leven aan de kunst en wat hoopte ze daarin te vinden? 
Speciaal voor deze voorstelling kreeg Marijn van het Kröller-Müller Museum toegang tot de kist met ruim 3000 brieven die Helene schreef aan haar zielsverwant Sam van Deventer. Via deze brieven komt Helene in de voorstelling ook zélf aan het woord.

“Lieve Sam, op mijn kalender staat: ’’De kunst is de spiegel van de ziel’’. Daarom houd ik van de kunst, omdat zij het mooiste en beste, het meest ware van mensen brengt.”

Julika Marijn zet eigenzinnige vrouwen ijzersterk neer 
Julika Marijn omschrijft zichzelf als ‘stemgever’ en vindt haar inspiratie dan ook vooral als ze een verhaal of tekst tot leven mag brengen. Eerdere voorstellingen baseerde ze op de oorlogsdagboeken van Etty Hillesum en de levens van Maria Magdalena en Lady Di. Eigenzinnige vrouwen uit de geschiedenis die Marijn ijzersterk neerzet. In ‘Uit Verdriet Geboren’ neemt ze het publiek mee in het opmerkelijke levensverhaal van Helene Kröller-Müller en werpt zo een ander licht op nalatenschap en het kijken naar kunst.

De Lieve Flint

Toneel
Bestel Kaarten

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Extra informatie

Concept & spel

Julika Marijn

Regie

Natasha Schulte

Muziek

Floor Minnaert

Dramaturgie

Floortje Bakkeren

Toneelbeeld & grafisch ontwerp

Felipe Gonzáles

Fotografie

Michiel Voet

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte