liefdesverklaring.jpg

Liefdesverklaring (Voor Altijd)

Magne van den Berg & Nicole Beutler

VOORSTELLING WEGENS ZIEKTE AFGELAST
di 11/12: We kregen vanmiddag te horen dat de voorstelling, door ziekte van één van de acteurs, niet kan doorgaan. Op woensdag 12 december nemen we contact op met alle bezoekers die reeds via ons tickets gekocht hebben voor de voorstelling.

Let op: deze voorstelling vindt plaats in De Lieve Vrouw.
Lieve Vrouwestraat 13, 3811 BP Amersfoort

Samen vertegenwoordigen Cas Enklaar, Marien Jongewaard, René van ’t Hof en Antoinette Jelgersma vele decennia aan ervaring in de Nederlandse theaters. Nu kijken ze terug.

Magne van den Berg (toneelschrijver) en Nicole Beutler (choreograaf en theatermaker) adopteerden in 2014 het stuk ‘Publikumsbeschimpfung’ (1968) van de Oostenrijkse toneelschrijver Peter Handke en draaiden de voorstelling 180 graden: waar het oorspronkelijke stuk het publiek bestookt met verwensingen en beledigingen, geven de zes jongeren in ‘Liefdesverklaring’ een hartverwarmende dankbetuiging aan het publiek. Het stuk kreeg laaiend enthousiaste reacties en werd geselecteerd voor het Theaterfestival.

In dit vervolg spelen niet de jongeren, maar juist oudere, zeer ervaren acteurs. Daarmee is ‘Liefdesverklaring (voor altijd)’ doorleefder, rauwer en eerlijker. Want zoals in elke lange relatie komt de liefde niet zonder strijd. Het stuk gaat over acteurs en over toneel, maar vooral over hun relatie met ons. Een onverbloemde ode aan de toeschouwer, aan wederzijds vertrouwen, aan wat ons maakt en wat ons breekt.

Magne van den Berg & Nicole Beutler verankeren ‘de essentie van de dingen’
‘Liefdesverklaring (voor altijd)’ is de vijfde intensieve samenwerking tussen Van den Berg en Beutler. Moeiteloos combineren ze teksttoneel met beweging en muziek. Als geen ander weten ze ‘de essentie van de dingen’ te verankeren in woord en beeld.

Toneel
Bestel Kaarten

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte