Noem het maar liefde foto Stephan Vanfleteren.jpg

Noem het maar liefde

Toneelgroep Maastricht

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in Noem het maar liefde, een gloednieuwe toneeltekst van Ilja Leonard Pfeijffer, geïnspireerd op Arthur Schnitzlers Reigen (1900). Artistiek leider Michel Sluysmans regisseert met Noem het maar liefde een hilarische en ontroerende reis langs bedrog, eenzaamheid, verleiding, verlangen en intimiteit. De voorstelling wordt voorzien van livemuziek door een band o.l.v. Viktor Griffioen.

De voorstelling speelt zich af in een hotel. In songs en scènes worden ontmoetingen geschetst tussen uiteenlopende personages van jong tot oud, van rijk tot arm. Maar hoe verschillend ze ook zijn, er is één ding wat hen bindt: allemaal snakken ze naar de echte liefde.

Arthur Schnitzler schreef met Reigen een fraai geconstrueerde reeks ontmoetingen tussen man en vrouw, een dwarsdoorsnede van het Wenen anno 1900. Hij toonde hoe inwisselbaar relaties zijn, hoe eenzaam de mens. Het stuk werd bij opvoering verboden en werd één van de grootste schandaalstukken van de 20e eeuw. Ilja Leonard Pfeijffer verplaatst de setting naar het heden en laat op ironische, vileine en ontroerende wijze zijn licht schijnen op de liefde anno nu. Sluysmans en Pfeijffer werkten bij Toneelgroep Maastricht eerder succesvol samen in De advocaat (Toneelschrijfprijs 2017) en Brieven uit Genua.

www.toneelgroepmaastricht.nl

Toneel
Bestel Kaarten

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Extra informatie

Campagnebeeld

Stephan Vanfleteren

Spel

Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Jan Paul Buijs, Jouman Fattal, Viktor Griffioen, Elisabeth De Loore

Tekst

Ilja Leonard Pfeijffer

Regie

Michel Sluysmans

Muziek

Viktor Griffioen

Decorontwerp

Michiel Voet

Lichtontwerp

Bart van den Heuvel

Kostuumontwerp

Sabine Snijders

Geluidsontwerp

Bauke Moerman

Dramaturgie

Paul Slangen

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte