Op Hoop van Zegen_379_foto Roy Beusker.jpg
dg_ohvz_110119-176_re-2p_foto Roy Beusker.jpg
Op Hoop van Zegen_127_foto Roy Beusker.jpg
Op Hoop van Zegen_151_foto Roy Beusker.jpg
dg_ohvz_110119-289_rep_foto Roy Beusker.jpg
Op Hoop van Zegen_276_foto Roy Beusker.jpg

Op Hoop van Zegen - een oer-Hollandse musical

Bill van Dijk, Mariska van Kolck, Joke de Kruijf e.a.

De aangrijpende musical ‘Op Hoop van Zegen’ komt naar Amersfoort. Deze oer-Hollandse musical is gebaseerd op het onverwoestbare stuk van Herman Heijermans. Sinds de première in 1900 is deze klassieker het meest gespeelde Nederlandse toneelstuk ter wereld. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren, laat dan ook niemand onberoerd. Zeker wanneer Knier voor het gruwelijke dilemma komt te staan of ze haar jongste zoon Barendje ook naar zee zal sturen. Hun gevecht om te overleven, gebukt onder sociale misstanden, leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald. 

Deze musicalversie uit 2008 laat zien dat het vissersdrama nog niets aan zeggingskracht heeft verloren. In een zorgvuldige en nieuwe bewerking ontstaat indrukwekkend, aangrijpend en eerlijk theater. Precies zoals Heijermans het bedoelde. 

Na afloop van Op Hoop van Zegen op 8 maart draait DJ WitKonijn in TREK tijdens TREK live. TREK live is gratis toegankelijk, ook als je geen kaarten voor de voorstelling hebt.

www.degraafencornelissen.nl

Musical
Bestel Kaarten

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Extra informatie

Tekst

Allard Blom, naar Herman Heijermans

Regie

Paul van Ewijk

Muziek

Tom Bakker

Spel

Bill van Dijk, Mariska van Kolck, Joke de Kruijf, Rolf Koster e.a.

Decor en kostuums

Arno Bremers

Licht

Coen van der Hoeven

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte