Temporary beeld Rebound.jpg

Rebound

Backbone / Alida Dors

Let op: deze voorstelling vindt plaats in De Lieve Vrouw.
Lieve Vrouwestraat 13, 3811 BP Amersfoort

In een anonieme ruimte worden dansers ingesloten door muren. In deze verstikkende situatie zijn zij tot zichzelf en elkaar veroordeeld. Zichtbaar gestript van alles wat hen een sociale identiteit geeft, ontstaat er een onderzoekende dans naar het ‘zelf’ en de onderliggende verhoudingen. Het hier en nu is bepalend, maar herinneringen, angsten en structuren bonzen genadeloos op de muren. Wat bepaalt eigenlijk wie u bent, wanneer alles wat een identiteit geeft wegvalt? In hoeverre doen achtergrond, status en cultuur ertoe? Rebound gaat over de veerkracht van de mens die nodig is om met interne en opgelegde structuren te leren leven of deze te doorbreken. Een rauwe en meeslepende voorstelling waarin machtsverhoudingen, verlangens en geheimen voorbij komen.

Alida Dors laat zich inspireren door beklemmende situaties Choreograaf Alida Dors komt met een remake van het werk Rebound (2005) van Conny Janssen. Net als Conny onderzoekt Alida het begrip ‘veerkracht’. Alida laat zich onder andere inspireren door de vele vluchtelingen en asielzoekers die opnieuw hun identiteit moeten hervinden, het begrip ‘glazen plafond’ en soortgelijke beklemmende situaties. De dansers ontwikkelen breekbaar, strijdbaar en gepassioneerd hun eigen verhaal, waarin ze geconfronteerd worden met zelf opgelegde en sociale structuren.

Rebound is een voorstelling van BackBone in co-productie met Theater Rotterdam en financiele steun van het Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

www.backboneconnects.nl

Dans
Bestel Kaarten

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte