soof_011118-378_rep.jpg
soof_011118-002_rep.jpg
soof_011118-079_rep.jpg
soof_011118-345_rep.jpg
soof_011118-200_rep.jpg
soof_011118-130_rep.jpg
Soofaudience.JPEG
Soofgroup.Jpeg

Soof de Musical

Maike Boerdam, Winston Post e.a.

In 2013 veroverde de feelgoodfilm ‘Soof’ de harten van de bioscoopbezoekers. Komend najaar parkeert Soof haar keuken in de theaters en zorgt ze met dezelfde herkenbare ingrediënten én een topcast voor een verrukkelijke ervaring. In ‘Soof de Musical’ neemt u als het ware plaats in haar keuken, waar wordt gedronken, gepraat, gehuild, geprutst en gekookt. Want we weten allemaal dat het leven niet altijd even makkelijk is. Zeker niet als u veertig bent en een drukke baan, drie kinderen – waarvan eentje in de puberteit – en een hond hebt. ‘Soof de Musical’ viert de herkenbare onvolmaaktheid van ons bestaan met liefde, muziek en humor. Terwijl u geniet van de chaos die Soof van haar leven maakt, krijgt u uit haar keuken een paar culinaire prestaties voorgeschoteld. Want Soof kookt voor iedereen. En dus kunnen we ditmaal met recht stellen: musical was nog nooit zo smakelijk!

Met een speciale gastrol voor profvoetbalster Anouk Hoogendijk!

Reserveer de speciale VIP-plaatsen in Soof's keuken op toneel en eet mee! Klik hier

www.cookadream.com

Musical
Bestel Kaarten

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Het hele leven komt voorbij rond het kookeiland van Soof

"Soof de Musical is een zeer geslaagde productie, waar het spelplezier van afspat" 

Het hele leven komt voorbij rond het kookeiland van Soof

"Soof de Musical is een zeer geslaagde productie, waar het spelplezier van afspat" 

De populariteit van de tv-serie Soof en de gelijknamige speelfilms schreeuwt natuurlijk om een musical, het genre dat zo dikwijls leentjebuur speelt bij succesverhalen op de buis en het doek.

Daar is niets mis mee, zeker niet als in het theater met zijn eigen unieke wetten en disciplines een eigen draai wordt gegeven aan het reeds bestaande en beproefde materiaal.

In die zin mag Soof de Musical bepaald gezien en gehoord worden. Met een authentiek regisseur als Jos Thie, die onder meer de shows van Jochem Myjer onder zijn hoede heeft, weet de toeschouwer dat hem geen voorspelbare voorstelling wacht.

Integendeel – Soof in levenden lijve is warmbloedig, hoogst amusant en knispert muzikaal met pakkende, meeslepende liedjes en vlotte, geestige dialogen van scriptschrijvers Roos Schlikker en Erris van Ginkel.

Ook op het toneel is het tobben geblazen met Sofie ‘Soof’, de chaoot die zo graag en goed kookt, maar die zo veel borden in de lucht moeten houden (echtgenoot, kinderen, moeder, personeel) dat haar cateringbedrijf op een faillissement afstevent.

Acteur Winston Post, die zichzelf speelt, weet haar te verleiden tot een kookcarrière op tv én een voorzichtige relatie, tot chagrijn van haar echtgenoot Kasper en haar drie kinderen, die moederlijke liefde en aandacht moeten ontberen.

Jos Thie kiest in Soof de Musical voor een toneelachtige aanpak die wordt afgewisseld met zang – niet andersom. Dat werkt uitstekend, niet in de laatste plaats dankzij de enscenering (een keuken op het podium, omgeven door bezoekers) waarbij het publiek van meet af aan in het verhaal wordt gezogen.

Maike Boerdam speelt Soof met de juiste dosis verstrooidheid, weerspannigheid en klunzigheid, Noël van Santen biedt als de nagenoeg moegestreden Kasper vaardig weerwerk. Dat geldt ook voor Winston Post in een gelikte gedaante, waarbij met diens verleden als soapster en Buurman Bas in Hallo K3! lekker de draak wordt gestoken. Ook voormalig wielrenster Leontien van Moorsel maakt haar opwachting en doet dat verrassend goed als de een tikkeltje ordinaire bijna-beminde van Kasper.

Soof de Musical is een zeer geslaagde productie, waar het spelplezier van afspat in een setting van Hollandse saamhorigheid en gezelligheid. Je ontdekt bij het eindapplaus dat je je een paar uur in de bedrijvige keuken van Soof hebt gewaand, waar humor, woede, romantiek en verdriet tussen peren en prei zijn langsgekomen. Het leven zelve derhalve, gecomprimeerd rond een kookeiland.

Door: Arno Gelder

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte