Theatergroep Suburbia - Troost & Zonen (Eddy Wenting & Paulina Matusiak) 2.jpg

Troost & Zonen

Theatergroep Suburbia

Schrijver Peer Wittenbols en regisseur Rob Ligthert hebben sinds de jaren negentig een rijkgeschakeerd oeuvre opgebouwd en oogstten succes met toneelstukken als ‘Liefdeslied’, ‘Honingjagers’ en het voor Theatergroep Suburbia geschreven ‘Winterbloemen’.

‘Troost & Zonen’ is een zwarte komedie over vier mannen van drie verschillende generaties, zonder moeder of partner: een grootvader van vijfenzeventig, zijn zoon van in de vijftig en twee kleinzoons van begin dertig. Ze zijn komisch in hun tragiek, tragisch in hun verbondenheid. Opa vult zijn pensioengat als schnabbelsinterklaas, zijn zoon draagt stiekem jurken. En de kleinzoons? Die zitten knel in hun carrières en hun liefdes. Al jaren hebben ze elkaar niet willen zien. Een gewelddadige speling van het lot maakt dat ze alsnog op elkaar aangewezen zijn. Grootvader moet samen met zijn kleinzoons weer voor zijn ‘kind’ zorgen. Even lijkt de familie weer een warm en veilig nest, maar binnen de kortste keren raken ze verstrikt in hun verleden en heden.

www.theatergroepsuburbia.nl

Toneel
Bestel Kaarten

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Extra informatie

Tekst

Peer Wittenbols

Regie

Rob Lightert

Spel

Peter Blok, Aus Greidanus sr., Justus van Dillen en Xander van Vledder

Decor en licht

Catharina Scholten

Kostuum

Bernadette Corstens

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte