Veldhuis & Kemper - Geloof ons nou maar (Mart Boudestein) 1.jpg

Veldhuis & Kemper

Geloof ons nou maar (reprise)

Veldhuis & Kemper schuimden de afgelopen jaren de Nederlandse theaters af met acht voorstellingen. Logisch dus dat ze toe waren aan een pauze. Dik een jaar later staken ze de koppen weer bij elkaar voor een nieuw programma. Onderwerpen genoeg, want de wereld staat in brand. Maar zoals dat gaat als twee vrienden elkaar even niet hebben gezien, gingen ze eerst bijpraten, en nog meer bijpraten. Voor ze het wisten waren ze weer op pad en speelden ze weer voor volle zalen met een voorstelling die u absoluut moet gaan zien: ‘geloof ons nou maar’. 

www.veldhuisenkemper.nl

Na afloop van Veldhuis & Kemper draait DJ Lub in TREK tijdens TREK live. TREK live is gratis toegankelijk, ook als je geen kaarten voor de voorstelling hebt

Cabaret
Bestel Kaarten

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Veldhuis en Kemper zijn meer dan ooit zichzelf *****

“Dat de cabaretiers meer dan ooit zichzelf zijn, maakt deze voorstelling tot een van hun beste van de afgelopen vijftien jaar."

Veldhuis en Kemper zijn meer dan ooit zichzelf *****

“Dat de cabaretiers meer dan ooit zichzelf zijn, maakt deze voorstelling tot een van hun beste van de afgelopen vijftien jaar."

Remco Veldhuis en Richard Kemper besloten als duo in 2016 een artistieke rustpauze in te lassen. Veldhuis maakte het soloprogramma Lang verhaal kort , Kemper debuteerde als acteur in de toneelkomedie Hart tegen Hart.

Nu zijn de cabaretiers weer verenigd en spelen ze hun negende voorstelling Geloof ons nou maar. Die titel, zo blijkt mogen we letterlijk nemen, want het tweetal kiest in zijn nieuwe productie voor een heel persoonlijke aanpak. Waar in vorige shows dikwijls de uiterst amusante troefkaart van de moeizaamheid der menselijke relaties werd gespeeld, daar maken Veldhuis en Kemper het publiek nu deelgenoot van de anderhalf jaar waarin ze het zonder elkaar moesten stellen.

In die periode van bezinning kampte Kemper met hartproblemen en moest Veldhuis ‘zich thuis aan de kinderen voorstellen.’ Ze vertellen, met zelfkennis én zelfspot, over de tijdelijke breuk die beiden als verfrissend maar evenzeer als frustrerend ervoeren.

Beeldschone liedjes
Dat resulteert in een breekbaar verhaal waarin de beide kleinkunstenaars elkaar (op)recht in de ogen willen kijken. Die theatrale sensitivitytraining van twee worstelende veertigers geeft de voorstelling een fijne gelaagdheid, waarin het duo zelfs terugkeert tot de toch niet zo onbezorgde jeugdjaren. Bovendien valt er voor de toehoorder bij de autobiografische ontboezemingen genoeg te raden en te fantaseren, ook in hun als vanouds beeldschone liedjes.

Wat blijft is een prettige, soms confronterende herkenbaarheid, altijd ingebed in humor - hét wapen van de cabaretier om ongenoegen, onvermogen en ongemak te lijf te gaan. In die zin voelt het stel nog immer moeiteloos de tijdgeest aan: de klassenavond in Kempers huis, Veldhuis’ worstelpartij met de stofzuiger, de weergaloos vileine conference over Veldhuis’ deelname aan The Passion en een hilarisch rondje ‘imitaties’ zorgen ervoor dat de show knap in balans blijft.

‘Ik speel jouw vrouw niet meer’, zegt Remco Veldhuis op een bepaald tegen Richard Kemper. Dat beide cabaretiers meer dan ooit zichzelf zijn, maakt Geloof ons nou maar zonder meer tot een van hun beste voorstellingen van de afgelopen vijftien jaar.

Door: Arno Gelder

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte