mezze spread.jpg

1001 Nacht (September Me)

Julian Schneemann’s Caravan, Ragazze Quartet, Rodaan Al Galidi en de Syrische keuken van Zina Abboud

Een inmiddels niet meer weg te denken onderdeel van het September Me programma is het jaarlijkse dinerconcert. Met als inspiratie het thema smeltkroes, serveren we je dit jaar een diverse, magische, kleurrijke én smaakvolle avond.

Tijdens 1001 Nacht nemen we je mee in de kracht van het verhaal, de fantasie en de vrouw. Je waant je op een Arabische soek met muziek van Julian Schneemann’s Caravan, fragmenten uit de Scheherazade van Rimsky-Korsakov - uitgevoerd door het Ragazze Quartet, verhalen van ‘Asielzoeker des Vaderlands’ Rodaan Al Galidi en een werelds dinerbuffet bereid door Zina Abboud.

Schuif aan en laat je verwonderen.

Klassieke muziek Festival

Deze prijs is inclusief diner en een welkomstdrankje.

In combinatie met een ticket voor Keistad Karavaan betaalt u € 45,- in totaal.*

*Nadat u beide onderdelen in uw winkelmandje hebt verzameld, wordt de korting automatisch verrekend.

Ragazze Quartet Lees meer

Ragazze Quartet

Het Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. In innovatieve programma’s gaat het de samenwerking aan met de meest oorspronkelijke stemmen in theater, dans en literatuur. Met optredens die appelleren aan alle zintuigen, slagen ze erin een publiek te winnen voor de rijke klassieke muziektraditie. Zo enthousiasmeren ze zowel de doorgewinterde luisteraar als de nieuwkomer voor het strijkkwartetrepertoire van vroeger en nu.

Rosa Arnold – viool
Jeanita Vriens-van Tongeren – viool
Annemijn Bergkotte – altviool
Rebecca Wise – cello

Zina Abboud Lees meer

Zina Abboud

Zina Abboud werd geboren in Aleppo en vluchtte vanwege de oorlog in Syrië naar Nederland. Sinds 2016 runt zij het succesvolle cateringbedrijf Zina’s Kitchen. Zina kookte onder andere voor de Prinses Margriet Awards en werkte samen met de Slow Food Youth Academy. In 2018 verscheen haar succesvolle kookboek Mijn Syrische Keuken.

 

Caravan Lees meer

Caravan

Op reis door de werelden van klassiek, jazz en volksmuziek
Caravan verbindt werelden van Oost tot West en van klassiek tot jazz en volksmuziek.
Syrische ud-virtuoze Jawa Manla, vioolfenomeen Emmy Storms, percussietovenares Malika Maminova en pianist/componist Julian Schneemann; de jonge musici van Caravan gaan samen op reis, waarbij ze zich van grenzen niets aantrekken. Verwacht een adembenemend programma, waarin onder meer Arabische en Ierse klanken te horen zijn en organisch versmolten worden met klassieke muziek en jazz. En met al deze invloeden vertelt Caravan uiteindelijk één verhaal, als ware het een pleidooi voor de kracht van diversiteit.

Geef een Toegift

Koop je een kaartje voor het Openingsconcert van September Me op vrijdag 20 september of het 1001 Nacht dinerconcert op zondag 22 septemberDan kun je één of meerdere extra kaart(en) kopen voor iemand die dat zelf niet kan betalen. Het kaartje gaat via een lokale organisatie (o.a. NVA Amersfoort) naar een belangstellende.

Ook als je niet zelf naar deze concerten gaat, kan je Geef een Toegift kaarten kopen!

Geef een Toegift is een campagne van De Verenigde Podiumkunstenfestivals, waarbij bezoekers van Nederlandse festivals worden opgeroepen een entreekaartje te betalen voor mensen die het niet zelf kunnen betalen.

Dit programma is onderdeel van September Me
September Me maakt Amersfoort van 20 – 22 september 2019 tot hét epicentrum van de klassieke muziek. Met frisse en eigentijdse blik heeft artistiek leider Ragazze Quartet opnieuw een bijzonder festivalprogramma samengesteld, dit jaar geïnspireerd op het thema Smeltkroes. Vier met ons de grote diversiteit in muziek en reis mee naar een wereld vol kamermuziek, tango, Senegalese sabar, volksmuziek en oosterse klanken.

Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot bruisend festivalhart met heerlijke hapjes, drankjes en een bijzonder verdiepingsprogramma. 

Ga voor het volledige festivalprogramma en meer informatie naar www.september-me.nl

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!