Charkov City Opera & Ballet - Aida (Rein Kooyman) 2.jpg
Charkov City Opera & Ballet - Aida (Rein Kooyman) 1.jpg

Aïda

Charkov City Opera & Ballet

‘Aïda’ is misschien wel de populairste opera ooit gecomponeerd. Giuseppe Verdi schreef talloze pakkende melodieën, van de overweldigende ‘Triomfmars’ met dansers en een groot koor tot aan de vele intieme, hartverscheurende solo’s en duetten. Het exotische verhaal leent zich voor spectaculair theater, maar is tegelijk een intiem en ontroerend drama, waarin liefde het wint van vijandschap. De Egyptische legeraanvoerder Radames mag na zijn overwinning op de Ethiopiërs trouwen met koningsdochter Amneris. Maar hij heeft heimelijk een relatie met Amneris’ slavin Aïda, dochter van de overwonnen Ethiopische koning. Hun liefde leidt uiteindelijk tot de ultieme opoffering.

Wie Verdi’s muziek hoort, waant zich in het oude Egypte en voelt de liefde opbloeien. De opera wordt door Charkov City Opera & Ballet in samenwerking met een Nederlands artistiek team naar de theaters gebracht, in een regie van Marc Krone en onder muzikale leiding van Jeroen Weierink.

www.senf.nl

Opera

In Flint hanteren we diverse veiligheidsmaatregelen (zoals het tonen van een coronatoegangsbewijs) om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Mocht de voorstelling geen doorgang kunnen vinden, krijgt u uiteraard uw geld terug.

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!