DEF Arosa Trio.jpg
DEF Arosa.jpg

Arosa Trio speelt Dvořák

September Me

De dames van Arosa Trio beleefden hun eerste gezamenlijke muzikale avontuur op uitnodiging van de Nederlandse Orkest- en Ensemble-Academie in de zomer van 2009. Ondanks hun verschillende achtergronden ervoeren ze onmiddellijk een natuurlijke klik, en besloten om als trio verder te gaan. Toernees door Nederland en Europa volgden met o.a. de uitvoering van het Triple Concerto van Beethoven met de Bergische Symphoniker o.l.v. Stephan Tetzlaff in Duitsland en de opening van de nieuwe serie op de dinsdagmiddag in het Concertgebouw.
 
De naam Trio Arosa is geïnspireerd op Achille Arosa, de peetvader van Claude Debussy en een gerespecteerd kunstverzamelaar van met name impressionistische schilderijen.

Programma
Dvořák's Piano Trio No. 4 in E minor, Op. 90 (Dumky trio)
Dvořák's Piano Quintet No. 2 in A major, Op. 81

Klassieke muziek Festival

Nino Gvetadze Lees meer

Nino Gvetadze

De uit Georgië afkomstige pianiste Nino Gvetadze studeerde achtereenvolgens in Tbilisi, Den Haag en Amsterdam. Ze won vele prijzen, waaronder de tweede prijs en de publieksprijs bij het internationale Franz Liszt Piano Concours in Utrecht. Tevens werd haar de prestigieuze Borletti Buitoni Award toegekend. Inmiddels is ze een graag geziene soliste bij orkesten en kamermuziekfestivals in binnen en buitenland. Nino nam 4 solo CD’s op met werken van Liszt, Debussy, Rachmaninov en Moessorgsky. Nino Gvetadze speelt op een Steinway, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

 

Frederieke Saeijs Lees meer

Frederieke Saeijs

Violiste Frederieke Saeijs studeerde aan het Haagse Conservatorium en de Indiana University. De toekenning van de Premier Prix bij het Long-Thibaud Concours in Parijs opende voor haar de deur naar het internationale concertpodium. Haar passie voor de viool deelt ze graag met de jongere generatie. Momenteel is ze verbonden als professor aan de Universidad Alfonso X El Sabio in Madrid. Ook wordt zij regelmatig uitgenodigd om masterclasses te geven. Dankzij het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds speelt Frederieke op een Petrus Guarneri viool uit Venetië (1725).

Maja Bogdanović Lees meer

Maja Bogdanović

Maja Bogdanović, afkomstig uit Belgrado, studeerde cello bij Michel Strauss aan het Conservatoire National Superieur de Musique in Parijs. Tijdens haar studie won ze de hoogste onderscheidingen bij internationale wedstrijden als het Aldo Parisot Cello Concours en het Cassado Concours. Als soliste werd ze uitgenodigd door orkesten als de Berliner Symphoniker, Tokyo Philharmonic, Tonhalle Zürich en de Belgrade Philharmonic. Strad magazine omschreef haar debuutrecital in Carnegie Hall als “een uitvoering van buitengewone klankschoonheid en een zeer volwassen interpretatie, ondersteund door een rotsvaste techniek”.

Dit programma is onderdeel van September Me
September Me maakt Amersfoort van 20 – 22 september 2019 tot hét epicentrum van de klassieke muziek. Met frisse en eigentijdse blik heeft artistiek leider Ragazze Quartet opnieuw een bijzonder festivalprogramma samengesteld, dit jaar geïnspireerd op het thema Smeltkroes. Vier met ons de grote diversiteit in muziek en reis mee naar een wereld vol kamermuziek, tango, Senegalese sabar, volksmuziek en oosterse klanken.

Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot bruisend festivalhart met heerlijke hapjes, drankjes en een bijzonder verdiepingsprogramma. 

Ga voor het volledige festivalprogramma en meer informatie naar www.september-me.nl

Credits

viool

Frederieke Saeijs

piano

Nino Gvetadze

cello

Maja Bogdanovic

Gastmuzikanten Dvořák's Piano Quintet No. 2

viool - Rosa Arnold (Ragazze Quartet)
altviool - Annemijn Bergkotte (Ragazze Quartet)

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!