RAG---pubquiz---facebook-v01.png

Bartók Pubquiz (September Me)

Voor de leek én kenner

Ragazze Quartet heeft tijdens September Me 2019 een heuse pubquiz in petto voor de vrijdagmiddagborrelaars! De foyer van Flint wordt omgetoverd tot een gezellige pub waar quizmaster Jim Glerum zijn vragen afvuurt op de Bartók kenner én de nieuwsgierige leek.

Geïllustreerd met luisterrijke en tot de verbeelding sprekende muzikale voorbeelden door Ragazze Quartet, neemt Jim je mee terug naar de tijd van componist Béla Bartók (1881 – 1945). Zo wordt de op het eerste gehoor ingewikkeld klinkende muziek van deze meester onder het genot van een biertje (of twee) net zo gemakkelijk in het gehoor liggend als de jingle van je favoriete wasmiddel of een hit van Beyoncé.

De muziek blijft niet enkel anekdotisch: de Ragazze zullen het hele vijfde strijkkwartet van Bartók ten gehore brengen. Tegen die tijd kunnen alle quizzers lezen en schrijven met de muziek van Bartók, en wordt het een feest van herkenning. 

De bar is en blijft geopend!

Bijzonder Festival

In combinatie met een foodticket en het openingsconcert betaalt u € 45,- in totaal.*

Je kunt je individueel of als team aanmelden (max. 5 personen per team)
5 personen voor de prijs van 4!

* Nadat u de drie onderdelen in uw winkelmandje hebt verzameld, wordt de korting automatisch verrekend.

Ragazze Quartet Lees meer

Ragazze Quartet

Het Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. In innovatieve programma’s gaat het de samenwerking aan met de meest oorspronkelijke stemmen in theater, dans en literatuur. Met optredens die appelleren aan alle zintuigen, slagen ze erin een publiek te winnen voor de rijke klassieke muziektraditie. Zo enthousiasmeren ze zowel de doorgewinterde luisteraar als de nieuwkomer voor het strijkkwartetrepertoire van vroeger en nu.

Rosa Arnold – viool
Jeanita Vriens-van Tongeren – viool
Annemijn Bergkotte – Altviool
Rebecca Wise – Cello

Jim Glerum Lees meer

Jim Glerum

Jim Glerum (Amsterdam, 1987) las al op jonge leeftijd de Encyclopedie voor de Jeugd en het Van Dale Woordenboek voor de Jeugd. Enige jaren later werd hij redacteur van het literair-satirisch weekblad Propria Cures. Om zijn levensstijl te onderhouden werkt hij als redacteur voor diverse televisie-quizzen, waaronder Met het Mes op Tafel, De Grote Geschiedenisquiz, Beste Vrienden Quiz en de NTR Boekenquiz. Samen met dichter Daan Doesborgh maakt en presenteert hij de ambachtelijkste pubquiz van Amsterdam, maandelijks in De Ruimte in Amsterdam-Noord. 
Jim Glerum heeft geen partner en geen katten, maar wel een indrukwekkende collectie boeken over de geschiedenis van de typografie.

Waarom Bartók?
Al een aantal jaar voelt het Ragazze Quartet zich sterk aangetrokken tot de strijkkwartetten van Bela Bartók. Deze eigenzinnige componist hervormde gedurende dertig jaar in zes unieke werken niet alleen zijn eigen stijl, maar drukte hiermee ook een stempel op de rest van de muziekgeschiedenis. De Ragazze willen een lans breken voor de intense, architectonische meesterwerken van deze bijzondere componist.

Daarom verklaren zij zich de komende jaren Bartók Bound. #BartókBound is een overkoepelend traject waarin het quartet alle facetten van Bartóks zes strijkkwartetten onderzoekt en in uiteenlopende programma's vormgeeft. De eerste weerslag daarvan is de cd bij Channel Classics met drie strijkkwartetten van Bartók, en de tweede deze gezellige pubquiz.

Dit programma is onderdeel van September Me
September Me maakt Amersfoort van 20 – 22 september 2019 tot hét epicentrum van de klassieke muziek. Met frisse en eigentijdse blik heeft artistiek leider Ragazze Quartet opnieuw een bijzonder festivalprogramma samengesteld, dit jaar geïnspireerd op het thema Smeltkroes. Vier met ons de grote diversiteit in muziek en reis mee naar een wereld vol kamermuziek, tango, Senegalese sabar, volksmuziek en oosterse klanken.

Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot bruisend festivalhart met heerlijke hapjes, drankjes en een bijzonder verdiepingsprogramma. 

Ga voor het volledige festivalprogramma en meer informatie naar www.september-me.nl

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!