CARMEN 001- Naamsvermelding Staatsopera van Tatarstan.jpg
CARMEN 002 - Naamsvermelding Staatsopera van Tatarstan.jpg (1)
CARMEN 007 - Naamsvermelding Staatsopera van Tatarstan.jpg
CARMEN 004 - Naamsvermelding Staatsopera van Tatarstan.jpg

Carmen

Staatsopera van Tatarstan

‘Carmen’ is verreweg het bekendste werk van de Franse componist Georges Bizet, niet in de laatste plaats door de ‘Habanera’, de aria waarmee Carmen haar entree maakt. Het tragische verhaal van korporaal Don José, die verliefd wordt op het rebelse en verleidelijke zigeunermeisje, dat de vrijheid verkiest in plaats van in te gaan op zijn avances, is bijna anderhalve eeuw na Bizets dood nog steeds een van de geliefdste opera’s ter wereld. En dat terwijl het werk bij de première in 1875 nog een enorme schok veroorzaakte, vanwege de ongekende passie van Carmen en de tragische afloop. De meeslepende muziek van Bizet versterkt de typisch Spaanse sfeer, waar tegen de achtergrond van een stierengevecht in Sevilla de befaamde crime passionel plaatsvindt. De Staatsopera van Tatarstan komt voor dit meesterwerk met topsolisten, groot orkest en prachtige kostuums en decors. Frans gezongen, met Nederlandse boventiteling.

www.operaklassiers.nl

Opera Klassieke muziek

In Flint hanteren we diverse veiligheidsmaatregelen (zoals het tonen van een coronatoegangsbewijs) om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Mocht de voorstelling geen doorgang kunnen vinden, krijgt u uiteraard uw geld terug.

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!