Cursus kijken naar boekbewerking 2.jpg (1)

Cursus kijken naar boekbewerkingen

Bent u benieuwd naar het verschil tussen literatuur en theater als kunstvormen? Wilt u meer weten over het bewerkingsproces van een boek naar het toneel? In drie cursusavonden krijgt u kennis en achtergronden aangereikt waarmee kijken naar toneelvoorstellingen van boeken nog leuker en interessanter zal worden.

U brengt het geleerde in praktijk door gezamenlijk twee voorstellingen te bezoeken: ‘De Tolk van Java’ (8 jan) en ‘De Aanslag’ (17 mei).

De cursus wordt gegeven door Laura Simonse. Laura is werkzaam als freelance dramaturg en gaf eerder de cursus ‘Kijken naar Shakespeare’.

Inhoud cursus:
Woensdag 11 december: inleidende avond over o.a. adaptatie, het bewerkingsproces van boek naar toneel en het verschil tussen literatuur en theater.
Woensdag 8 januari: Voorbereidende cursusavond op ‘De Tolk van Java
Woensdag 22 januari: Bezoek voorstelling ‘Tolk van Java’ met nabespreking
Woensdag 13 mei: Voorbereidende cursusavond op ‘De Aanslag
Zondag 17 mei: Bezoek voorstelling ‘De Aanslag’ met nabespreking

De cursus kost € 125,- per persoon. Dit is inclusief de kaartjes voor de voorstellingen en koffie en thee tijdens de cursusavonden. Na de voorstellingen is er tevens een nabespreking met een hapje en drankje. Kaarten bestelt u via www.flint.nl of telefonisch via 033 4229 229.

In Flint hanteren we diverse veiligheidsmaatregelen (zoals het tonen van een coronatoegangsbewijs) om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Mocht de voorstelling geen doorgang kunnen vinden, krijgt u uiteraard uw geld terug.

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!