Scenefoto Dangerous Liaisons 5 (c) Raymond van Olphen.jpg
Scenefoto Dangerous Liaisons 8 (c) Raymond van Olphen.jpg
Scenefoto Dangerous Liaisons 9 (c) Raymond van Olphen.jpg
Scenefoto Dangerous Liaisons 6 (c) Raymond van Olphen.jpg
Scenefoto Dangerous Liaisons 4 (c) Raymond van Olphen.jpg
Scenefoto Dangerous Liaisons 7 (c) Raymond van Olphen.jpg

Dangerous Liaisons

Tjitske Reidinga, Mark Rietman e.a.

Deze voorstelling wordt op een nader te bepalen datum ingehaald. Bezoekers worden per mail op de hoogte gebracht.

Een cast om van te watertanden, een script om van te duizelen, een regie om nooit te vergeten: ‘Dangerous Liaisons’ heeft alle ingrediënten om uit te groeien tot een van de grote toneelhits van het komende seizoen. Voor het eerst staan Tjitske Reidinga en Mark Rietman samen op de planken. Als graaf Valmont en markiezin de Merteuil bespelen ze elkaar in een gevaarlijk spel van verleiding en manipulatie.

De achttiende-eeuwse brievenroman van Pierre Choderlos de Laclos werd door de verfilming van Christopher Hampton in 1988 wereldberoemd. Deze toneelbewerking is eigentijds, rauw en geestig. Verwacht dus geen protserige kostuums, maar laat u prikkelen door acteurs die dubbelrollen spelen: man wordt vrouw en vrouw wordt man. Het levert een energieke machtsstrijd tussen de seksen op die de voorstelling een actuele lading geeft, want hoe kunt u elkaar nog verleiden in tijden van #metoo? Een zinderende theateravond over macht, op hol geslagen harten en het spel tussen man en vrouw.

De pers over Dangerous Liaisons:
"Een vreugdevuur van taalvernuft" - ★★★★ NRC

"De bewerking van Marcel Otten is fenomenaal tekstbouwwerk" - ★★★ Volkskrant

"Tjitske Reidinga en Mark Rietman schitteren" - ★★★ Trouw

www.bostheaterproducties.nl

Toneel

In Flint hanteren we diverse veiligheidsmaatregelen (zoals het tonen van een coronatoegangsbewijs) om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Mocht de voorstelling geen doorgang kunnen vinden, krijgt u uiteraard uw geld terug.

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

Met

Tjitske Reidinga (Single CampingGooische Vrouwen),Mark Rietman (The NationAmadeus), Marisa van Eyle (LuluIn de ban van Broadway), Sander Plukaard (KosmopolisAmadeus), Hanna van Vliet (Fiddler on the RoofDe Tweeling) en Judith Noyons (RevoltuinsDon Carlos)

Regie

Nina Spijkers

Tekst

Marcel Otten

Naar

Les Liaisons Dangereuses van Christopher Hampton / Pierre Choderlos de Laclos / Heiner Müller

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!