notenkraker.jpg
notenkraker2.jpg

De Notenkraker

Russian Classical Ballet

Russian Classical Ballet, het prestigieuze gezelschap uit Moskou, onder directie van de beroemde hoofddanser Evgeniya Bespalova, voor de eerste keer in Nederland om een van de meesterwerken van het klassieke ballet te presenteren – DE NOTENKRAKER, een charmant verhaal dat onze verbeelding opwekt en ons naar het koninkrijk van de fantasie vervoert.

Een Kerstdroom met geanimeerde poppen, boosaardige schepsels en een onwaarschijnlijke held – de Notenkrakerprins. Gevuld met romantiek en fantasie, verheft de Notenkraker het vermogen van kinderen om te kunnen dromen en de echtheid van hun gevoelens te ontdekken – de eerste liefde van Clara.

De Notenkraker  vereeuwigde het genie van Tsjaikovski met de beroemde Opus 71, gevuld met bijzondere melodieën zoals de Dans van de Suikerfee en De Bloemenwals. Marius Petipa heeft zijn originaliteit en creativiteit getoond in de choreografische ontwikkeling van dit tijdloze meesterwerk, wat nog altijd een van de meest vertoonde spektakels ooit blijft.

Russian Classical Ballet brengt een unieke klassieke productie met een ongelooflijke realistische scenografie, gemaakt in het beroemde atelier van St. Petersburg, waar de draaiboeken voor het Bolsjojtheater, het Mariinskitheater, de Opéra Garnier of het La Scala-theater worden geproduceerd. Oogverblindende beeldjes, accessoires vervaardigd met weelderige details en met een reeks charmante melodieën die deel uitmaken van deze klassieke balletproductie. Een cast van onstuitbare solisten en artiesten, geleid door twee internationale danssterren.

Een geweldige en onweerstaanbare productie die een gedenkwaardig seizoenmoment representeert. Een uniek spektakel dat zich blijvend in het geheugen van het publiek nestelt. Om niet te missen!

Te gast Dans

Deze voorstelling wordt door een externe partij georganiseerd en valt buiten de theaterprogrammering van Flint. Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!