De tolk van Java_Hummelinck Stuurman Theaterproducties_foto Annemieke van der Togt_kleiner 1.jpg
De tolk van Java_Hummelinck Stuurman Theaterproducties_foto Annemieke van der Togt_kleiner 2.jpg
De tolk van Java_Hummelinck Stuurman Theaterproducties_foto Annemieke van der Togt_kleiner 3.jpg

De tolk van Java

Benja Bruijning, Marie Louise Stheins, Martijn Apituley en Denise Aznam

Na schitterende vertolkingen van Max HavelaarHeren van de Thee en De Stille Kracht sluit producent Hummelinck Stuurman haar vierluik over ons koloniale verleden in Nederlands-Indië af met 'De tolk van Java'. Dit verhaal over vaders en zonen, naar de prachtige, autobiografische bestseller van Libris Literatuurprijswinnaar Alfred Birney, laat een tot nu toe onderbelicht perspectief zien: de trauma’s die vele gemengde Nederlandse en Indische gezinnen aan hun verleden overhielden.  Alan’s gezin en zijn jeugd worden bepaald door een tirannieke vader. Wanneer Alan diens vroegere dagboeken over zijn leven in Indië gaat lezen, wankelen echter zijn sarcasme en haat. Is begrip mogelijk?

‘De tolk van Java’ is spannend, ontroerend en bij vlagen humoristisch. De voorstelling geeft inzicht in onze koloniale geschiedenis en het complexe mechanisme van hoe slachtoffers daders kunnen worden. Het ene moment vecht je met elkaar, om vervolgens lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wat voor gevolgen heeft dit voor een mens, zijn omgeving en het leven dat nog voor ze ligt?

'De Tolk van Java' is onderdeel van de cursus 'Kijken naar boekbewerkingen'.

www.hummelinckstuurman.nl

Toneel
Bestel Kaarten

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort

Ontvang de laatste nieuwtjes