Alexander Beets (Thomas Huisman Fotografie).jpg
Ellister van der Molen (fotograaf Merlijn Doomernik).jpg
Deborah J. Carter.jpg

Flint Festival Sessies

Rabobank Amersfoort Jazz

Het overdekte terras van Flint is dit jaar uw mini-festivalterrein!

In juni staat iedere vrijdag- en zaterdagavond in het teken van een van de festivals, die dit jaar niet kunnen doorgaan. De organisaties van Flirting With The Blues, Amersfoort JAZZ, Spoffin, MAlleJan en Dias Latinos stelden voor u een intiem programma samen, zodat u de festivalsfeer dit jaar niet hoeft te missen.

Liefhebbers kunnen voor € 29,50 een plaats reserveren, inclusief een diner bereid op de Barbecue-Smoker (exclusief dranken) en u beleeft de unieke live optredens.

Programma Rabobank Amersfoort Jazz beide avonden:

Director’s invite Alexander Beets presents Round Midnight Orchestra featuring Deborah Carter.

www.newyorkroundmidnight.com

Ons overdekte terras wordt mogelijk gemaakt door ARRO tentverhuur.

Muziek Festival

Uiteraard worden de anderhalve-meter-richtlijnen gehandhaafd. Inloop voor de ‘Flint Festival Sessies’ is tussen 17.30 en 18.30 uur. Het gezelschap per tafel dient uit één huishouden te komen. Vooraf vindt een controlegesprek plaats. Dieetwensen kan men van tevoren bij de kassa doorgeven. Tijdig reserveren wordt aangeraden, want het aantal plaatsen is beperkt.

Deborah J. Carter - vocals

Zangeres Deborah J. Carter werd geboren in de Verenigde Staten en groeide op in Hawaii en Japan. Zij geeft concerten op jazzfestivals en in jazzclubs, en doet seminars in Europa en Azië - onder andere in Japan, China, Canada, Taiwan, Spanje, Duitsland en Azerbaijan. Deborah stond de afgelopen jaren in diverse theater tournees en zij zingt regelmatig met orkesten en big bands, waaronder het Metropole Orkest (NL), De Hessische Rundfunk Big Band (D), The Berlin Jazz Orchestra (D) en de Sedavi Latin Jazz Big Band (SP).

Miguel Rodríguez - piano

Miguel Rodríguez studeerde piano aan de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam, maar komt oorspronkelijk uit Madrid. In deze multiculturele stad groeide hij op met een grote hoeveelheid aan muzikale invloeden. Hij liet al van zich horen in de bands van Benjamin Herman en Ben van den Dungen. Miguel is een volleerd jazzpianist, maar ook een van de weinige echte flamencopianisten.

Ellister van der Molen - trompet

Ellister van der Molen is een trompettiste die van jongs af aan in jazzkringen te vinden is. Als jong talent werd ze al op tienjarige leeftijd aangenomen op het Haags Conservatorium. Door haar lyrische lijnen wordt ze voor veel uiteenlopende bezettingen gevraagd, van salsa tot swing en avant garde. Zelf zegt ze daarover: “Eigenlijk speel ik altijd op m’n oren, of ik nu met Corrie van Binsbergen werk of met Rein de Graaff”.

Alexander Beets - Tenorsax

Alexander Beets is een zeer veelzijdig man. Op de saxofoon is hij zeer ervaren, aangezien hij meer dan 2000 concerten wereldwijd op zijn naam heeft staan en op zeker 25 Cd’s en Dvd’s te zien en te horen is. Hij speelde meer dan 25 jaar met de Beets Brothers, maar ook met artiesten als Rita Reys en Cees Schrama. De internationale pers noemde hem: "Een van de weinige tenor helden van dit moment"

Marius Beets - contrabas

Toen hij zeven was geworden, werd Marius achter de piano gezet voor lessen en nam zijn muzikale ontwikkeling een aanvang. Tot zijn elfde jaar bleef het klassieke repertoire de basis van zijn scholing, zonder hem overigens erg te boeien. Om zich aan het klassieke keurslijf te ontworstelen leerde hij zichzelf gitaar spelen en ging optreden met diverse lokale popformaties, waarin hij tot een veel gevraagd basgitarist uitgroeide.

Tim Hennekes - slagwerk

Drummer Tim Hennekes (22) studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en speelt in het veelgeprezen Gijs Idema Trio, IKODO en is hij betrokken bij vele andere projecten. Tim trad op op podia van het BIMhuis, North Sea Jazz Festival, TivoliVredenburg, Lantaren Venster, Canal Festival, Transition Festival en in het buitenland. In 2018 won Tim de Sena Performance Gouden Slifje en in 2018 de Keep an Eye Outstanding Talent Award. Een prijs voor het meest uitzonderlijke talent van het Young Metropole Orchestraprofessionele loopbaan speelde Gijs onder andere met Rein de Graaff, Ferdinand Povel, Frits Landesbergen en Ruud Jacobs.

Wellicht

Ook interessant

vr 11 feb

Dutch Eagles

Gold

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!