Charkov Staats Ballet Theater - Het Zwanenmeer (rechtenvrij)  klein2.jpg
Charkov Staats Ballet Theater - Het Zwanenmeer (rechtenvrij) 3.jpg
Charkov Staats Ballet Theater - Het Zwanenmeer (rechtenvrij) 1.jpg

Het Zwanenmeer

Charkov City Opera & Ballet

Na de eerste opvoering van het ‘Het Zwanenmeer’ in 1894 was één ding zeker: ballet zou nooit meer hetzelfde zijn. Het werk behoort met ‘Sleeping Beauty’ en ‘De Notenkraker’ tot de huzarenstukken van het Russische klassiek-romantische ballet. Marius Petipa, de grootmeester van de spitzentechniek, en zijn assistent Lev Ivanov verkeerden op de toppen van hun creativiteit toen zij de choreografie maakten op de schitterende muziek van Tsjaikovski. Vooral de fantasierijke spitzendansen zijn prachtige aandachttrekkers. De duizelingwekkende techniek, gekoppeld aan de dubbelrol Odette/Odile maakt dit ballet tot een vuurproef voor iedere ballerina.

Het romantische verhaal gaat over de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette. Zij is door tovenaar Rotbart veranderd in een zwaan. Alleen ware liefde kan de betovering doorbreken. De muziek van Tsjaikovski en de virtuoze danspartijen van het corps de ballet van het Charkov City Opera & Ballet maken ‘Het Zwanenmeer’ tot een ongeëvenaard feest voor jong en oud.

Deze avond serveert TREK theaterkeuken & café een speciaal kerstmenu.

Dans Familievoorstelling

In Flint hanteren we diverse veiligheidsmaatregelen (zoals het tonen van een coronatoegangsbewijs) om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Mocht de voorstelling geen doorgang kunnen vinden, krijgt u uiteraard uw geld terug.

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!