BOW_HDF_SjoerdDerineDSS03937.jpg
Jeon Misook Dance Company I Holland Dance Festival presenteert - Bow (Baki Gunu Kim) 1.jpg
BOW_HDF_SjoerdDerineDSS04500.jpg
BOW_HDF_SjoerdDerineDSS04647.jpg
BOW_HDF_SjoerdDerineDSS04925.jpg
Jeon Misook Dance Company I Holland Dance Festival presenteert - Bow (Baki Gunu Kim) 2.jpg
BOW (4) - Jeon Misook Dance Company.jpg
BOW (1) - Jeon Misook Dance Company.jpg
BOW (6) - Jeon Misook Dance Company.jpg

Holland Dance

Bow

De toonaangevende Zuid-Koreaanse choreograaf Jeon Misook komt voor het eerst met haar gezelschap naar Nederland. De groep bestaat al meer dan twintig jaar en de choreografe ziet het als haar taak om de grenzen van haar toch al virtuoze dansers keer op keer te verleggen. Haar werk lijkt klassiek, maar is beïnvloed door Aziatische vechtsporten.

De voorstelling ‘Bow’ is geïnspireerd door de typische Aziatische traditie van het naar elkaar buigen; een handeling vol schoonheid, waaruit zowel beleefdheid als respect spreekt. Maar achter het ogenschijnlijk eenvoudige gebaar gaan complexe betekenissen, verbanden, toespelingen en symbolen schuil, niet waarneembaar voor een buitenstaander. Zo geeft de hoek van de buiging uiting aan wat de relatie tussen de personen is, in hiërarchie of leeftijd.
Door de buiging zelf eindeloos te herhalen en de betekenissen erachter naar bewegingstaal om te zetten, creëert Misook iets verrassend nieuws op het podium.

www.holland-dance.com

Dans

In Flint hanteren we diverse veiligheidsmaatregelen (zoals het tonen van een coronatoegangsbewijs) om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Mocht de voorstelling geen doorgang kunnen vinden, krijgt u uiteraard uw geld terug.

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!