Iberica de Danza - Figaro, de Barbier van Sevilla (Arco Visuales) 1.jpg

Iberica de Danza

Figaro, Barbier van Sevilla

Het internationaal geroemde Ibérica de Danza steekt op fenomenale wijze het Spaanse danscultuurgoed in een moderne jas. In 2018 vierde het gezelschap het 25-jarig jubileum en als kers op de verjaardagstaart vond begin dit jaar in thuisstad Madrid de première van ‘Figaro, Barbier van Sevilla’ plaats. Beaumarchais schreef het originele toneelstuk – ‘Le Barbier de Séville ou la Précaution inutile’ – in 1772, Rossini nam het een dikke veertig jaar later als basis voor een hilarische opera. Ibérica de Danza zet de klassieker echter in een geheel ander daglicht en maakt er een spetterende productie van, waarin de meest uiteenlopende Spaanse dansstijlen voorbijkomen: klassiek Spaans ballet, flamenco, folk, moderne dans en met als extraatje een vleugje commedia dell’arte.

In deze herbewerking bevinden we ons in een tijdloze ruimte van abstracte steden, die doen denken aan Madrid, Sevilla en Wenen. Ook de muziek past zich aan de nieuwe context aan. Wat overeind blijft is het thema: de bespotting van de gevestigde moraal. Maakt u zich op voor een zinderende show vol kleurrijke dans en elegante komedie.

www.impresariaatrinikersten.nl
www.ibericadedanza.com

Na afloop vindt TREK live plaats waar DJ WitKonijn een optreden verzorgt. TREK live is gratis toegankelijk

Dans

In Flint hanteren we diverse veiligheidsmaatregelen (zoals het tonen van een coronatoegangsbewijs) om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Mocht de voorstelling geen doorgang kunnen vinden, krijgt u uiteraard uw geld terug.

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!