THE BATTLE_2020_LS72_©Introdans_PieterHenket_RGB.jpg

Introdans

The Battle

In 2019 is het 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. Een gedenkwaardig moment in de Nederlandse geschiedenis. Als eerbetoon stelde Introdans een programma samen rond de thema’s strijd, kracht, energie en tot het uiterste gaan. Universele, tijdloze thema’s, vormgegeven door eigentijdse choreografen.
‘The Battle’ opent met een ‘battle’ van Amerikaan Robert Battle: The Hunt. Een dynamisch powerstuk voor zes mannen verbeeldt een oerdansritueel met een sterk hedendaagse ‘urban’ ondertoon . De Introdans-vrouwen zijn te zien in een nieuwe creatie van Cayetano Soto waarbij de vraag wat een ingrijpende intense ervaring (zoals leven in oorlog) met je doet centraal staat. De Spanjaard werkt hiervoor samen met filmmaakster Inge Theunissen. Met veel trots presenteert Introdans in dit programma ook de Nederlandse première van Sidi Larbi Cherkaoui’s Qutb. De vrouwenrol in dit indringende danstrio werd gecreëerd voor niemand minder dan de Russische sterballerina Natalia Osipova. ‘The Battle’ besluit met een imposante ‘oude meester’: Missa Brevis, het magnum opus van een van de grootmeesters van Amerikaanse moderne dans, José Limón. Uit Limóns bezielde en aangrijpende choreografie spreekt een ontembare menselijke kracht.

www.introdans.nl

Dans
Bestel Kaarten

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte