DEF Lost Tango_credits_Michiel_Voet.jpg
LostTango_NichonGlerum-12.jpg
LostTango_NichonGlerum-21.jpg
LostTango_NichonGlerum-30.jpg
LostTango_NichonGlerum-35.jpg
LostTango_NichonGlerum-43.jpg
LostTango_NichonGlerum-71.jpg

Lost Tango (première)

Een voorstelling van Via Berlin, Orkater en Ragazze Quartet

Met Meral Polat en tangokoning Carel Kraayenhof

De Esperanza, ooit een glamoureus cruiseschip waar de muziek van Papa Tango hoogtij vierde, ligt nu aan de ketting in een haven. Wanneer de oudste dochter Anna na jaren terugkeert op het schip, dat zij niet zonder reden ver achter zich liet, wordt zij geconfronteerd met een wereld waarin haar vader krampachtig probeert vast te houden aan zijn vergane glorie. In de confrontatie met haar vader en haar zussen Clara en Blanca klinken frustratie, wanhoop, verlangen, weemoed, pijn en liefde door in de meeslepende muziek.

De dubbelzinnigheid van de tango, met haar historie van armoede, heimwee en glamour, wordt in haar volle rijkdom ingezet. Het Ragazze Quartet wordt voor deze jubileumvoorstelling aangevuld met het befaamde tango-trio van Carel Kraayenhof. Strijkkwartet en pianotrio vormen zo samen een septet - een gebruikelijke samenstelling voor tango. In Lost Tango bepalen twee varianten van de tango de sfeer: de modern-klassieke 'tango nuevo' van Astor Piazzolla en de hedendaagse ‘tango rupturo’ van pianist en componist Julián Peralta.

Orkater, Via Berlin en Ragazze Quartet maakten samen bijzondere muziektheatervoorstellingen op theaterfestivals en in de vlakkevloertheaters. Met Lost Tango vieren zij het 10-jarig jubileum van Via Berlin, nu voor het eerst in de grote zaal.

Klassieke muziek Festival

incl. gratis toegang tot het concert van North Sea String Quartet & Lilian Vieira 

In combinatie met een foodticket en UNLOST betaalt u € 50,- in totaal.*

In combinatie met een foodticket en Bombay Bazaar betaalt u € 55,- in totaal.*

*Nadat u de drie onderdelen in uw winkelmandje hebt verzameld, wordt de korting automatisch verrekend.

Dit programma is onderdeel van September Me
September Me maakt Amersfoort van 20 – 22 september 2019 tot hét epicentrum van de klassieke muziek. Met frisse en eigentijdse blik heeft artistiek leider Ragazze Quartet opnieuw een bijzonder festivalprogramma samengesteld, dit jaar geïnspireerd op het thema Smeltkroes. Vier met ons de grote diversiteit in muziek en reis mee naar een wereld vol kamermuziek, tango, Senegalese sabar, volksmuziek en oosterse klanken.

Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot bruisend festivalhart met heerlijke hapjes, drankjes en een bijzonder verdiepingsprogramma. 

Ga voor het volledige festivalprogramma en meer informatie naar www.september-me.nl

 

Regie

Ria Marks

Tekst

Sophie Kassies

Zang, spel en muziek

Meral Polat, Dagmar Slagmolen, Carel Kraayenhof, Juan Pablo Dobal, Jaap Branderhorst en het Ragazze Quartet bestaande uit Rosa Arnold, Jeanita Vriens, Annemijn Bergkotte en Rebecca Wise 

Dans

Jarek Kruczek en Maarten Krielen

Decor

Michiel Voet

Kostuums

Dieuweke van Reij 

Choreografie

Pim Veulings

Composities

Astor Piazolla en Julián Peralta

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!