Standalone_NDT2_liggend.jpg
POSTSCRIPT ©Rahi Rezvani_online_1.jpg
POSTSCRIPT ©Rahi Rezvani_online_8.jpg
BLACK MILK ©Rahi Rezvani_online_1.jpg
GEORGE & ZALMAN ©Rahi Rezvani_online_4.jpg
GEORGE & ZALMAN ©Rahi Rezvani_online_6.jpg
IMPASSE © Joris-Jan Bos_online_10_2024_5447.jpg
IMPASSE © Joris-Jan Bos_online_4_2024_5120.jpg

Nederlands Dans Theater 2

Standalone

Deze voorstelling wordt op een nader te bepalen datum ingehaald. Bezoekers worden per mail op de hoogte gebracht.

NDT 2, oorspronkelijk opgericht om het eerste gezelschap van jong talent te voorzien, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een volledig opzichzelfstaand gezelschap met eigen repertoire. ‘Standalone’ viert makers die zich verhouden tot deze onafhankelijkheid.

Voor dit programma creëert Johan Inger een wereldpremière: IMPASSE. Inger creëerde reeds talrijke balletten voor het gezelschap, wiens stijl varieert van komisch en theatraal tot aards en organisch. ‘Standalone’ presenteert daarnaast twee werken van de wereldberoemde choreograaf Ohad Naharin. Black Milk (1985) werd oorspronkelijk voor vijf vrouwen gecreëerd maar wordt tegenwoordig door vijf mannen gedanst. George & Zalman (2006), een manifest over Naharins perceptie van de mensheid, wordt juist door vijf vrouwelijke dansers gedanst. Tot slot brengt ‘Standalone’ Postscript (2005) van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot. Dit werk toont zuivere maar emotionele, poëtische stukken in de vorm van een pas-de-trois en twee duetten die lijken plaats te vinden in gescheiden werelden en elkaar nooit ontmoeten. Postscript wordt gedanst op muziek van Philip Glas, live uitgevoerd op toneel.

"Fantastisch beeldend partnerwerk, muzikaal, haarscherp en bijna acrobatisch." - De Volkskrant over Postscripts

"Magistrale muzikaliteit, een voortreffelijke efficiënte vormgeving en een even lyrische als cartooneskweerbarstige bewegingstaal" - Trouw over Postscripts

www.ndt.nl

Dans

In Flint hanteren we diverse veiligheidsmaatregelen (zoals het tonen van een coronatoegangsbewijs) om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Mocht de voorstelling geen doorgang kunnen vinden, krijgt u uiteraard uw geld terug.

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

Dans tegen spierziekten

NDT steunt strijd tegen spierziekten

Lees meer

Dans tegen spierziekten

NDT steunt strijd tegen spierziekten

Tijdens de Nederlandse tournee van Standalone gaat NDT de strijd tegen spierziekten aan met ‘dans tegen spierziekten’. Dansen symboliseert de ultieme vrijheid van bewegen: een vrijheid die voor mensen met een spierziekte niet vanzelfsprekend is. Toch is er één duidelijke overeenkomst: doorzettingsvermogen. Dansers trainen elke dag intensief om hun spieren in topconditie te houden, terwijl mensen met een spierziekte elke dag het uiterste van hun lichaam vragen. Op uitnodiging van het Prinses Beatrix Spierfonds en Holland Dance Festival vraagt NDT met de Nederlandse tournee van Standalone daarom aandacht voor de missie van het Prinses Beatrix Spierfonds: alle spierziekten de wereld uit! Gezicht van de samenwerking zijn de 17-jarige Nynke Mentink, die dankzij een medicijn voor haar spierziekte goed kan functioneren en zelfs kan dansen, en Toon Lobach, professioneel danser bij NDT 2. Bekijk hier de video, waarin Nynke een bezoek brengt aan de studio’s van NDT.

Er zijn zo’n 600 spierziekten waar nog geen behandeling voor is. Daarom financiert het Prinses Beatrix Spierfonds wetenschappelijk onderzoek naar (de genezing van) spierziekten. Daarbij heeft het uw steun hard nodig. Helpt u mee? Dat kan door op de avond van de voorstelling een donatie te doen bij de collectant of via het digitale donatieformulier.

Kijk voor meer informatie over dit initiatief op www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/ndt

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!