Standalone_NDT2_liggend.jpg
POSTSCRIPT © Rahi Rezvani_online_1 @.jpg
POSTSCRIPT © Rahi Rezvani_online_7 @.jpg

Nederlands Dans Theater 2

Standalone

NDT 2, oorspronkelijk opgericht om het eerste gezelschap van jong talent te voorzien, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een volledig opzichzelfstaand gezelschap met eigen repertoire. ‘Standalone’ viert makers die zich verhouden tot deze onafhankelijkheid.

Voor dit programma creëert Johan Inger een wereldpremière. Inger creëerde reeds talrijke balletten voor het gezelschap, wiens stijl varieert van komisch en theatraal tot aards en organisch. ‘Standalone’ presenteert daarnaast twee werken van de wereldberoemde choreograaf Ohad Naharin. Black Milk (1985) werd oorspronkelijk voor vijf vrouwen gecreëerd maar wordt tegenwoordig door vijf mannen gedanst. George & Zalman (2006), een manifest over Naharins perceptie van de mensheid, wordt juist door vijf vrouwelijke dansers gedanst. Tot slot brengt ‘Standalone’ Postscript (2005) van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot. Dit werk toont zuivere maar emotionele, poëtische stukken in de vorm van een pas-de-trois en twee duetten die lijken plaats te vinden in gescheiden werelden en elkaar nooit ontmoeten. Postscript wordt gedanst op muziek van Philip Glas, live uitgevoerd op toneel.

www.ndt.nl

Dans
Bestel Kaarten

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort

Ontvang de laatste nieuwtjes