Nederlands Blazers Ensemble - The Unknown Chaplin, algemene foto (Peter Lodder) 1.jpg
Nederlands Blazers Ensemble - The Unknown Chaplin, algemene foto (Peter Lodder) 2.jpg
Nederlands Blazers Ensemble - The Unknown Chaplin, algemene foto (Peter Lodder) 3.jpg
Nederlands Blazers Ensemble - The Unknown Chaplin, algemene foto (Peter Lodder) 4.jpg
Nederlands Blazers Ensemble - The Unknown Chaplin  (onbekend) CAMPAGNEBEELD.jpg

Nederlands Blazers Ensemble

The Unknown Chaplin

Bart Schneemann, artistiek leider van het Nederlands Blazers Ensemble, droomt al jaren over een project met films van Charlie Chaplin, die hij ziet als de Johan Cruijff van de stomme film. Met ‘The Unknown Chaplin’ voegt hij de daad bij het woord: vier niet zo bekende, maar hilarische, kolderieke en melancholische films van het grote genie. Films van voor 1918 die het, zoals gebruikelijk in die tijd, zonder soundtrack moesten doen. Daarom vroeg het NBE vier componisten muziek te componeren die naadloos bij de films past: Reza Namavar, Micha Hamel, Oene van Geel en Julian Schneemann.

Zoals het bij Chaplin ook nooit alleen om de humor ging, heeft het programma ook een serieuze ondertoon. Als contrast met de nieuw gecomponeerde soundtracks hoort u het meest verstilde werk dat Philip Glass schreef voor film: ‘Mishima, a Life in Four Chapters’. En natuurlijk is er Chaplins beroemde slotspeech uit ‘The Great Dictator’, een pleidooi voor vrijheid en democratie.

www.nbe.nl

Bijzonder
Bestel Kaarten

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte