Opera Melancholica030.jpg
Opera Melancholica001.jpg
Opera Melancholica016.jpg
Opera Melancholica056.jpg
Opera Melancholica051.jpg
Opera525520finlig.jpg

Opera Melancholica

Opera2Day & New European Ensemble i.s.m. Scapino Ballet Rotterdam

Opera2Day en het New European Ensemble verwelkomen u in het anatomisch theater van de psyche. Hier worden schedels gelicht. Via filmische minimal music van componist Philip Glass en een verhaal van ‘Master of the Macabre’ Edgar Allan Poe, ervaart u fantastische visioenen en huiveringwekkende wanen live in het theater. Die worden mede tot leven gebracht met choreografie van Scapino Ballet Rotterdam. Centraal staat de Nederlandse première van Glass’ meeslepende opera 'The Fall of the House of Usher', met een portret van de melancholicus ‘pur sang’ Roderick Usher. We dompelen u onder in zijn melancholie en maken aan de hand daarvan een tocht langs alle regionen van de menselijke geest: 'Opera Melancholica'.

Opera2Day, dat afgelopen seizoen het land veroverde met 'Vivaldi – Dangerous liaisons', werkt nu opnieuw samen met het New European Ensemble. Hun 'Hamlet' werd genomineerd als ‘meest indrukwekkende podiumprestatie van het jaar’ (VSCD) en ‘Opera van het Jaar’ (Place de l’Opéra). Voor het eerst werken de partners samen met Scapino Ballet Rotterdam. Thematische lijnen uit eerdere voorstellingen van Opera2Day komen in 'Opera Melancholica' samen. 'Hamlet' was een psychologische thriller. Dolhuys Kermis bracht een psychiatrische inrichting tot leven. In 'Dr. Miracle’s last illusion' werd onbeschaamd frivool de grens tussen leven en dood overschreden.

www.opera2day.nl

Opera

In Flint hanteren we diverse veiligheidsmaatregelen (zoals het tonen van een coronatoegangsbewijs) om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Mocht de voorstelling geen doorgang kunnen vinden, krijgt u uiteraard uw geld terug.

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!