Othello reprise 01 © Sanne Peper.jpg
Othello reprise 09 © Sanne Peper.jpg
Othello 09 - Sanne Peper_campagnebeeld 2020.jpg
Othello reprise 13 © Sanne Peper.jpg
Othello reprise 05 © Sanne Peper.jpg
Othello reprise 10 © Sanne Peper.jpg
Othello reprise 15 © Sanne Peper.jpg

Othello

Het Nationale Theater

Regisseur Daria Bukvic maakte samen met schrijfster Esther Duysker een confronterende bewerking van Othello. In Nederland wordt deze klassieker vaak gebracht als een liefdestragedie over wraak en jaloezie, maar Bukvić vraagt zich af: Waarom maakte Shakespeare van Othello bewust een zwarte man? Hoe gaat een witte wereld om met zijn succes? En wat betekent het om de enige zwarte man in een witte wereld te zijn?

Het verhaal
Generaal Othello benoemt Cassio tot zijn luitenant en passeert daarmee zijn trouwe rechterhand Jago. Jago’s wraak is vernietigend. Hij doet Othello geloven dat zijn kersverse echtgenote Desdemona hem ontrouw is; een schaakzet met grote gevolgen.

Topcast
Met een topcast aangevoerd door Werner Kolf als Othello en Rick Paul van Mulligen als Jago, (de rol waarvoor hij werd genomineerd voor de toneelprijs voor de beste mannelijke bijrol). Met Charlie Chan Dagelet, Claire Hordijk, Melody Klaver, Jord Knotter, Mark Lindeman en Martijn Nieuwerf.

De pers over Othello
“Daria Bukvic gaat met lef en brutaliteit deze klassieke Shakespeare te lijf.” ★★★★ Volkskrant

“Haar regie is van begin tot eind spannend en actueel.” ★★★★ NRC

“Fris, spannend, diepgaand en poëtisch in tekst, spel en vormgeving. Een lust voor het oog en listig tot onder de huid.” ★★★★ Telegraaf

Podcast
Bukvic werd in 2018 voor haar gedurfde bewerking van Shakespeareklassieker Othello beloond met enthousiaste recensies, nominaties en uitverkochte zalen. Luister ook een podcast waarbij programmamaker Laura van Zuijlen met Daria Bukvic in gesprek is. Beluister de podcast hier.

www.hnt.nl

Toneel

In Flint hanteren we diverse veiligheidsmaatregelen (zoals het tonen van een coronatoegangsbewijs) om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Mocht de voorstelling geen doorgang kunnen vinden, krijgt u uiteraard uw geld terug.

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!