DEF Openingsconcert_tijdelijk beeld_Credits_Nichon_Glerum.jpg
DEF QBela_Photo_JeanLouisLFernandez-PlonkReplonk.jpg
DEF matangi.jpg

September Me Openingsconcert

Van Steve Reich tot Sabar

Ragazze Quartet, Béla Quartet (FR), Matangi Quartet + Remco Menting & Friends

Van 20 – 22 september 2019 maakt September Me Amersfoort opnieuw tot hét epicentrum van de klassieke muziek. Met frisse en eigentijdse blik heeft artistiek leider Ragazze Quartet weer een bijzonder festivalprogramma samengesteld, dit jaar geïnspireerd op het thema Smeltkroes. Tijdens het feestelijke openingsconcert nemen we je graag mee op een muzikale wereldreis.

Waar September Me normaliter opent met een double bill strijkkwartetconcert, pakken we dit jaar uit met een triple bill: Ragazze Quartet, Béla Quartet (FR) en Matangi Quartet spelen het geprezen Triple Quartet van de Amerikaanse componist Steve Reich. Via de muziek van de Zuid-Afrikaans-Ierse componist Kevin Volans en Impressions d’Afrique van Frédéric Aurier, reizen we af naar onze eindbestemming Senegal, waar percussionist Remco Menting (o.a. Kapok) en vrienden de avond laten uitmonden in een Afrikaans dans- en percussiefeest.

Dit programma is onderdeel van September Me.
Ga voor het volledige festivalprogramma en meer informatie naar www.september-me.nl.

Klassieke muziek Festival

In combinatie met een foodticket en de Pub Quiz betaalt u € 45,- in totaal.*

*Nadat u de drie onderdelen in uw winkelmandje hebt verzameld, wordt de korting automatisch verrekend.

Ragazze Quartet Lees meer

Ragazze Quartet

Het Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. In innovatieve programma’s gaat het de samenwerking aan met de meest oorspronkelijke stemmen in theater, dans en literatuur. Met optredens die appelleren aan alle zintuigen, slagen ze erin een publiek te winnen voor de rijke klassieke muziektraditie. Zo enthousiasmeren ze zowel de doorgewinterde luisteraar als de nieuwkomer voor het strijkkwartetrepertoire van vroeger en nu.

Rosa Arnold – viool
Jeanita Vriens-van Tongeren – viool
Annemijn Bergkotte – altviool
Rebecca Wise – cello

Matangi Quartet Lees meer

Matangi Quartet

Het Matangi Quartet werd opgericht in 1999, tijdens de studie van de jonge musici aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Rotterdams Conservatorium. In 2003 voltooide Matangi de tweejarige voltijdopleiding aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie onder leiding van Stefan Metz (cellist Orlando Kwartet). Inmiddels is het Matangi Quartet uitgegroeid tot een vaste speler op de kamermuziekpodia in Nederland en daarbuiten. Met hun gloedvolle spel en vlotte presentatie zijn Maria-Paula, Daniel, Karsten en Arno boegbeelden van een nieuwe generatie klassieke musici. Communicatief, uitdagend en verfrissend veelzijdig zijn veelgebruikte typeringen.

Maria-Paula Majoor - viool
Daniel Torrico Menacho – viool
Karsten Kleijer - altviool
Arno van der Vuurst - cello

Geef een Toegift

Koop je een kaartje voor het Openingsconcert van September Me op vrijdag 20 september of het 1001 Nacht dinerconcert op zondag 22 septemberDan kun je één of meerdere extra kaart(en) kopen voor iemand die dat zelf niet kan betalen. Het kaartje gaat via een lokale organisatie (o.a. NVA Amersfoort) naar een belangstellende.

Ook als je niet zelf naar deze concerten gaat, kan je Geef een Toegift kaarten kopen!

Geef een Toegift is een campagne van De Verenigde Podiumkunstenfestivals, waarbij bezoekers van Nederlandse festivals worden opgeroepen een entreekaartje te betalen voor mensen die het niet zelf kunnen betalen.

 

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!