Toneelgroep Jan Vos - GAS (Reyer Boxem) 2.jpg

Talkshow GAS

Gasterij de Toekomst

Vooruitlopend op de parlementaire enquête over de gaswinning in Groningen, organiseert Toneelgroep Jan Vos een informatieve talkshow. Aan de hand van getuigenissen van politici, geologen, gedupeerden en andere betrokkenen gaan we op zoek naar wij wat er het mis ging in het Groningse aardbevingsdossier. Waarom is tot op de dag van vandaag geen van de betrokken partijen erin geslaagd de problemen op een doortastende  manier aan te pakken? Naast een terugblik op het verleden is er aandacht voor de energietransitie die er onvermijdelijk aan staat te komen.

Presentatie van Gasterij de Toekomst  is in handen van Arno van der Heijden. De gasten worden geïnterviewd door  journalistes Reinalda Start, Heleen Ekker en Margriet Brandsma die voor het NOS journaal onderzoek deden naar de gaswinning. Ze schreven daarover het spannende en onthullende boek de Gaskolonie. Tjeerd Bischoff, schrijver van het toneelstuk GAS, zal vertellen over de totstandkoming van het stuk. Hoe verwerkte hij de geschiedenis in een aansprekend verhaal?  En welke opzienbarende informatie kon hij niet kwijt in zijn stuk? De muzikale omlijsting wordt verzorgd door zanger Jan Veldman.

Deze avond zijn te gast:
- Tom Postmes (doet voor de RUG onderzoek naar de gevolgen van de aardbevingen voor de Volksgezondheid)
- Gertjan Lankhorst (voorzitter van het VEMW, belangenbehartiger van zakelijke energie-en watergebruikers, voormalig CEO van GASTerra en voormalig DG Energie van het ministerie van EZ)
- Klaasje Pen (aardbevingsgedupeerde uit Overschild)

Vanaf 18.00 uur, voorafgaand aan de voorstelling GAS, bent u van harte welkom in Flint. De toegang is gratis, u dient wel een gratis toegangsbewijs te reserveren voor deze speciale talkshow. Er zal voor u een kopje koffie/thee klaar staan en een broodje (let op: dit is niet maaltijdvervangend).

Bijzonder

U dient wel een gratis toegangsbewijs te reserveren voor deze speciale talkshow.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!