Het Nationale Theater - The Children (Gordon Meuleman) 3.jpg
© Sanne Peper0063.jpg (3)
© Sanne Peper0226.jpg
© Sanne Peper0389.jpg
© Sanne Peper0586.jpg
© Sanne Peper0539.jpg
© Sanne Peper0737.jpg
© Sanne Peper0822.jpg
© Sanne Peper0840.jpg (2)
© Sanne Peper0904.jpg
© Sanne Peper1092.jpg
© Sanne Peper1130.jpg (1)

The Children

Het Nationale Theater

De jonge Engelse schrijfster Lucy Kirkwood werd genomineerd voor een Tony-award voor ‘The Children’, haar internationale theaterhit over het klimaatprobleem. Een tsunami heeft een nucleaire centrale aan de Noordzeekust geraakt en als er radioactief materiaal lekt, is een massale evacuatie naar de rand van het rampgebied noodzakelijk. Onder hen Hazel en Robin, die tot hun pensioen als kernfysici in de centrale werkten. Op een dag staat plotseling hun oud-collega Rose voor de deur, die met een verpletterend voorstel komt.

Regisseur Eric de Vroedt werd meteen gegrepen door het stuk, dat met vlijmscherpe dialogen het grote dilemma van deze tijd aansnijdt: gaan we verder met ons comfortabele leven of nemen we de verantwoordelijkheid om de rotzooi op te ruimen? Acteurs Sylvia Poorta, Stefan de Walle en Antoinette Jelgersma nemen u mee in een driehoeksrelatie in dit grimmige en grappige conversatiestuk, dat herinneringen oproept aan de realiteit van Fukushima en Tsjernobyl.

www.hnt.nl

Toneel
Bestel Kaarten

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte