TGM Scènebeelden The Great Gatsby foto Ben van Duin (4).jpg
TGM Scènebeelden The Great Gatsby foto Ben van Duin (3).jpg
TGM Scènebeelden The Great Gatsby foto Ben van Duin (1).jpg
TGM Scènebeelden The Great Gatsby foto Ben van Duin (5).jpg
TGM Scènebeelden The Great Gatsby foto Ben van Duin (8).jpg
TGM The Great Gatsby Jeske Van de Staak en Jeroen van Koningsbrugge foto Mark Engelen.jpg
TGM The Great Gatsby foto Mark Engelen.jpg
TGM The Great Gatsby Anne-Chris Schulting en Daan van Dijsseldonk foto Mark Engelen LR.jpg
TGM The Great Gatsby Dries Vanhegen en Elisabeth De Loore foto Mark Engelen klein.jpg
TGM The Great Gatsby Stijn Vervoort en Liza Macedo dos Santos foto Mark Engelen klein.jpg

The Great Gatsby

Toneelgroep Maastricht

Jeroen van Koningsbrugge speelt de hoofdrol in The Great Gatsby, een nieuwe vertaling van Jibbe Willems naar de wereldberoemde en vaak verfilmde roman van de Amerikaanse auteur F. Scott Fitzgerald. In een regie van Servé Hermans zien we hoe Jay Gatsby zijn leven bij elkaar liegt om succesvoller, rijker en mooier te lijken voor zijn onbereikbare ware liefde. In een spectaculaire, muzikale droomwereld blijkt dat er een grens is aan de maakbaarheid van het leven.

Jay Gatsby is een rijke en mysterieuze veteraan uit de Eerste Wereldoorlog. Hij heeft zich een weg gebaand naar de bovenlaag van de bevolking. Iedere avond creëert Gatsby een muzikale droomwereld en wordt hij omringd door gemêleerd gezelschap. Iedereen hoopt op een leven vol rijkdom, macht en liefde. Gatsby, jong, knap en verschrikkelijk rijk, lijkt een eenling in dit gezelschap. Hij gaat gebukt onder zijn verlangen naar de onbereikbare Daisy Buchanan. Stap voor stap ontvouwt zich de ontmaskering van de charismatische Gatsby.

De cast bestaat naast Jeroen van Koningsbrugge uit Jeske Van de Staak, Daan van Dijsseldonk, Elisabeth De Loore, Liza Macedos dos Santos, Rogier Philipoom, Anne-Chris Schulting, Dries Vanhegen, Lies Verholle en Stijn Vervoort. Elisabeth De Loore heeft de muzikale leiding. Bestaande muziek, gezongen door sopraan Lies Verholle, wordt aangevuld met nieuwe composities van Kwinten Mordijck. Artistiek leider Servé Hermans maakte in de afgelopen jaren met succes groots gemonteerde voorstellingen zoals Pinkpop, La Superba en King Lear.

www.toneelgroepmaastricht.nl 

Toneel
Bestel Kaarten

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort

Ontvang de laatste nieuwtjes