willem van hanegem (c) Eric Brinkhorst.jpg
Willem van Hanegem 1  (c) Eric Brinkhorst.jpg
Willem van Hanegem 4  (c) Eric Brinkhorst.jpg
Willem van Hanegem 3  (c) Eric Brinkhorst.jpg

Willem van Hanegem

Een bijzondere avond met De Kromme

Voetballegende Willem van Hanegem vierde eind februari zijn 75ste verjaardag. In hetzelfde jaar geeft ‘de Kromme’, een van de beste en meest markante voetballers die Nederland heeft voortgebracht, een theatercollege in Amersfoort. Het gaat een exclusieve en bijzondere avond worden. Interviewer Eddy van der Ley neemt de in Utrecht opgegroeide Van Hanegem aan de hand van unieke (wedstrijd)beelden mee op een avontuurlijke reis door zijn rijke voetballeven, met onder meer aandacht voor het totaalvoetbal van Oranje en het WK van 1974 in West-Duitsland. Maar ‘de Kromme’, nog altijd razend populair door zijn volstrekt eigen kijk op leven en voetbal, praat ook uitgebreid over zijn jeugd in Utrecht, zijn tijd als voetballer en trainer bij de plaatselijke FC, zijn liefde voor het spelletje en de actualiteit van het moment. Na de pauze is er ruimte voor vragen vanuit de zaal en na afloop is er een meet & greet.

Presentator Eddy van der Ley is verguld met de komst van de iconische ex-topvoetballer naar Amersfoort. ‘Voor een hele generatie voetballiefhebbers uit de regio is dit dé kans om Willem van Hanegem nog eens live in actie te zien en eventueel te ontmoeten’, zegt hij. ‘Zij zullen de Kromme meemaken zoals hij in al zijn puurheid is: kritisch, betrokken, met een geheel eigen, unieke en soms wat dwarse kijk op voetbal en het leven.’

Foto's: Eric Brinkhorst

Theatercollege

In Flint hanteren we diverse veiligheidsmaatregelen (zoals het tonen van een coronatoegangsbewijs) om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Mocht de voorstelling geen doorgang kunnen vinden, krijgt u uiteraard uw geld terug.

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

blijf nog gezellig

borrelen

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!