Wim Daniëls - De wondere wereld van de taal (onbekend).jpg

Wim Daniëls

De wondere wereld van de taal

U kunt Wim Daniëls kennen via zijn goedmoedige humor en speelse gedrachtekronkels bij ‘Spijkers met Koppen’ en zijn taalbeschouwingen bij tv-programma’s als ‘Pauw & Witteman’. In ‘De wondere wereld van de taal’ buigt Daniëls zich over de vraag wat de mens van de dieren onderscheidt. Dat is taal natuurlijk. Maar die was er niet altijd. Waar komt die vandaan, zowel de gesproken als de geschreven taal? Hoe heeft de taal zich ontwikkeld, elders en hier? Wat is het Nederlands eigenlijk? Waar komen onze woorden vandaan? Wim Daniëls heeft er prachtige, inzichtelijke theorieën over en bestrijkt met zijn theatercollege over taal werkelijk de hele geschiedenis van de taal inclusief de rafelranden, zoals leestekens en sisklanken. En dat alles op een vermakelijke, luchtige, toegankelijke en leerzame manier, zodat u na afloop denkt: jammer dat ik als taalmens al dit moois niet eerder geweten heb!

www.hummelinckstuurman.nl
www.wimdaniels.nl

Cabaret

In Flint hanteren we diverse veiligheidsmaatregelen (zoals het tonen van een coronatoegangsbewijs) om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Mocht de voorstelling geen doorgang kunnen vinden, krijgt u uiteraard uw geld terug.

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!