Wouter Harbers.jpg

Wouter Harbers, piano - ma 3 feb

Romantische Serenades

De Zeister bariton Rutger van Oeveren is een veelbelovende zanger: in de zomer studeerde hij ‘cum laude’ af aan het Amsterdamse Conservatorium, en daarna toog hij een halfjaar naar Amerika. Deze maand is hij terug in Nederland, onder meer voor een reeks van acht concerten met pianist Wouter Harbers.
Niets valt mooier uit te drukken in muziek dan de liefde. Stelt u zich een gitarist voor, die zachtjes tokkelend begint te spelen, en daarna een intieme serenade inzet. Die sfeer proberen Rutger en Wouter te creëren tijdens hun recital met Romantische Serenades.
Misschien moest u vechten voor het hart van uw geliefde, maar de strijd die Robert Schumann voor zijn Clara moest leveren overtreft dat wellicht: schoonvader protesteerde, en de fanatieke Robert liet het tot een rechtszaak komen om zijn Clara toch te kunnen huwen! Het jaar dat Robert deze rechtszaak won (1840) is zijn jubeljaar: hij schreef maarliefst 138 liederen. U hoort een selectie van liederen uit dit jaar van Schumann, met liederen uit ‘Liederkreis’ en het beroemde lied ‘Widmung’ in een virtuoze pianobewerking van Franz Liszt.
Kom, luister en geniet!

Sint Aegtenkapel, Amersfoort
Maandagochtend 3 februari 2020
Koffie vanaf 9:40u, Zaal open vanaf 10:10u, concert van 10:30u tot 11:30u
De Koffieconcerten zijn een sociaal initiatief van Stichting Gouden Dagen en pianist Wouter Harbers, met als hoofdsponsor Bouwbedrijf Schoonderbeek
Entree gratis, na afloop collecte voor musici
Reserveren verplicht, via info@wouterharbers.nl

Klassieke muziek

In Flint hanteren we diverse veiligheidsmaatregelen (zoals het tonen van een coronatoegangsbewijs) om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Mocht de voorstelling geen doorgang kunnen vinden, krijgt u uiteraard uw geld terug.

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!