Wouter Harbers.jpg

Wouter Harbers, piano - ma 6 jan

Pianomuziek voor 20 vingers

Pianist Wouter Harbers is groot liefhebber van dit genre en organiseert maandagochtend 6 januari daarom een koffieconcert waarbij hij voor het eerst samenspeelt met een zeer ervaren quatre-mains speler: de jonge pianist Martin Oei.
De twee pianisten kennen elkaar sinds 2013, toen Martin Oei Wouter verving tijdens een pianorecital in Zeist. Later kwamen ze elkaar opnieuw tegen bij concertorganisator Peter Neeteson, die beide pianisten afzonderlijk uitnodigde voor diverse concerttournees naar Spanje. Ze hebben tot nu toe nog niet eerder samengespeeld: Martin vormde een vast duo met pianolegende Daniël Waayenberg. Vanwege gezondheidsklachten treedt Daniël niet meer op.
Het kersverse piano-duo heeft voor deze eerste samenwerking een afwisselend programma samengesteld. Ze voeren de schitterende Fantaisie van Schubert uit: subtiliteit en poëzie ten top. Daarna spelen ze luchtige muziek van Fauré; delen uit de Dolly-suite, die Fauré schreef voor verjaardagen en andere hoogtepunten uit het leven van zijn stiefdochtertje dat liefkozend ‘Dolly’ genoemd werd. Ze sluiten het recital af met spectaculaire Hongaarse Dansen van Brahms. Martin Oei speelde deze muziek eerder samen Daniël Waayenberg tijdens de opening van het gerestaureerde Rijksmuseum in 2013! Wie weet komen Wouter en Martin gezamenlijk ook nog eens zover…
Kom dit nieuwe duo beluisteren tijdens een koffieconcert in de sfeervolle concertzaal in de Sint Aegtenkapel te Amersfoort. Hartelijk welkom, maandagochtend 6 januari! Vooraf kunt u vanaf 9:40u koffie drinken, de zaal gaat open om 10:10u en het concert begint om 10:30u en duurt tot 11:30u.
De koffieconcerten zijn een sociaal initiatief van Stichting Gouden Dagen en pianist Wouter Harbers, met als hoofdsponsor Bouwbedrijf Schoonderbeek. Entree gratis, collecte na afloop. Reserveer vooraf via info@wouterharbers.nl (let op: vanwege de grote belangstelling is reserveren verplicht).

Klassieke muziek

Reserveer een zitplaats via info@wouterharbers.nl

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!