DEF Yoga in Concert 150717-28.jpg

Yoga in Concert

met Lenneke van Staalen en Heiko Dijker


Yoga in Concert is een unieke beleving van yoga en muziek.

Yogahoudingen, klank en meditatie komen samen op het toneel onder bezielde begeleiding van yogi Jan Kuiper, yogini Yvonne de Hoop, Heiko Dijker (tabla) en Lenneke van Staalen (Indiase viool).

Alles is mogelijk: actief meedoen op je yogamat, ontspannen achterover leunen terwijl je luistert naar de muziek of een combinatie van beiden. Tijdens de voorstelling nemen we je mee in een flow van beweging, muziek, ademhaling en ontspanning.

Beoefen je al yoga of ben je een beginner? De voorstelling is geschikt voor alle niveaus. Iedereen is welkom!

Neem comfortabele kleding mee, wij zorgen voor yogamatjes.

Bijzonder Festival

In combinatie met een ticket voor Bombay Bazaar betaalt u € 30,- in totaal.*

*Nadat u beide onderdelen in uw winkelmandje hebt verzameld, wordt de korting automatisch verrekend.

Jan Kuiper Lees meer

Jan Kuiper

Jan is gezegend met een onuitputtelijke hoeveelheid energie, optimisme en geluk. Naast een succesvolle carrière als gitarist met zijn band The Five Great Guitars, kun je hem ook een autoriteit noemen op het gebied van Yoga, Meditatie, Zen en Boeddhisme.

“ Wanneer je samen met de wind en de zee ademt, ben je nooit alleen!”

Als schrijver en theatermaker publiceert hij boeken en voorstellingen waarin richting wordt gegeven aan een ieder die zo zinvol en gelukkig mogelijk probeert te leven.
Naast gitarist is hij een fervent Yogi. Sinds 2014 heeft hij zijn twee grote passies weten te combineren in de uiterst succesvolle format Yoga in Concert.

Yvonne de Hoop Lees meer

Yvonne de Hoop

Yvonne is door yoga het leven pas echt gaan ervaren en met datgene in contact gebracht waar het werkelijk omgaat. Yoga is leven vanuit het hart. Gevuld met onvoorwaardelijke liefde, compassie en dankbaarheid.

“Herinner je gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!”


Ze geeft al jaren met veel liefde en enthousiasme les in Critical Alignment Yoga en Therapie, Hatha-Yoga, Adem- en Ontspanningstherapie en Meditatie. Ze begeleidt mensen met fysieke en mentale klachten, daarnaast organiseert en verzorgt ze yogavakanties en retraites in binnen en buitenland en geeft ze les op verschillende (yoga)festivals.

Lenneke van Staalen Lees meer

Lenneke van Staalen

Lenneke van Staalen groeide op met de Westerse klassieke muziek, en kwam in 1992 in India voor het eerst in aanraking met de Noord-Indiase klassieke muziektraditie. Ze begon haar studie bij Joy Srivastava in New Delhi, en studeerde vervolgens aan het Rotterdams Conservatorium bij de zanger Koustav Ray. Daar behaalde ze in

2003 cum laude haar masterdiploma, en won dat jaar tevens de prijs van de vereniging 'vrienden van het conservatorium' voor haar uitmuntende prestaties. Hierna zette ze haar studie voort bij meesterviolist D.K. Datar in Mumbai. Al jarenlang verdiept Lenneke van Staalen zich vol overgave in de Ragamuziek. Haar spel resoneert een diepe passie, die zowel virtuoos als op lyrische wijze tot uiting komt. Zij treedt regelmatig op in binnen- en buitenland, zowel solistisch in traditioneel Indiase bezetting als samenwerkend met andere wereldmuziek- of westers klassieke ensembles.

Heiko Dijker Lees meer

Heiko Dijker

Tijdens een lange reis naar en in India ontdekte Heiko Dijker de rijkdom aan klankkleur, ritmische complexiteit en expressieve mogelijkheden van de tabla. Vol toewijding studeerde hij een aantal jaar volgens de Indiase traditie. Zijn spel kenmerkt zich door enthousiasme, diepgang van kennis en warme klankproduktie. In 1996 zette hij zijn studie voort aan het Rotterdams Conservatorium onder leiding van tabla-grootmeester Faiyaz Khan en Ted de Jong. Vandaag de dag is hij een veel gevraagd tabla-virtuoos, die zich niet beperkt tot de Indiase klassieke muziek, maar samenwerking zoekt met andere muziekstijlen en disciplines. Heiko is inmiddels een gevestigde naam als ambassadeur voor Indiase muziek over de hele wereld.

Dit programma is onderdeel van September Me
September Me maakt Amersfoort van 20 – 22 september 2019 tot hét epicentrum van de klassieke muziek. Met frisse en eigentijdse blik heeft artistiek leider Ragazze Quartet opnieuw een bijzonder festivalprogramma samengesteld, dit jaar geïnspireerd op het thema Smeltkroes. Vier met ons de grote diversiteit in muziek en reis mee naar een wereld vol kamermuziek, tango, Senegalese sabar, volksmuziek en oosterse klanken.

Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot bruisend festivalhart met heerlijke hapjes, drankjes en een bijzonder verdiepingsprogramma. 

Ga voor het volledige festivalprogramma en meer informatie naar www.september-me.nl

yogi/gitaar/percussie

Jan Kuiper

yogi/percussie/singing bowls

Yvonne de Hoop

tabla

Heiko Dijker

Indiase Viool

Lenneke van Staalen

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!