foto Duo Jacobs en Van der Voort.jpg
LIDEWIJ.jpg

Duo Jacobs-Van der Voort

Ayres and Cappricio's for the violin

In 2011 kozen violiste Lidewij van der Voort en luitist Fred Jacobs voor een bijzondere aanpak van het 17de-eeuwse repertoire, waarbij het continuo door enkel een theorbe werd ingevuld. Het bleek een logische keuze.

We horen vaak de combinatie zang en de theorbe of luit, maar de violist werd in de 17de eeuw geacht te spelen in imitatie van een zanger. De melodiestem kreeg zelfs de benaming ‘canto’.

Door de combinatie van de viool met een theorbe ontstaat een nieuwe klanksfeer en wordt de bovenstem uitgenodigd om een subtieler kleurenpalet te gebruiken, wat zorgt voor een intieme muzikale ervaring.

Tijdens de zoektocht naar muziek voor deze twee instrumenten worden nieuwe en vaak onbekende componisten herontdekt, zoals Innocentio Vivarino en Giovanni Buonaventura Viviani. Maar ook werken van bekende componisten als Uccellini en Marini komen in een nieuw daglicht te staan.

Lidewij van der Voort en Fred Jacobs spelen regelmatig op podia in binnen- en buitenland.

Klassieke muziek

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje is inbegrepen in de toegangsprijs.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!