Flint-site-info-feb-2021-Emily-H.jpg
Flint-site-info-feb-2021-KOTW.jpg

Flirting with the Blues

Let op: Door de landelijke maatregelen tegen verspreiding van het Corona-virus, kon Flirting with the Blues eerder dit seizoen niet doorgaan. Helaas is besloten om deze editie definitief te annuleren. Bezoekers die een kaartje hebben gekocht krijgen persoonlijk bericht.

Voor de echte liefhebbers is Flirting with the Blues al een begrip. Het zinderende indoorfestival slaagt er jaarlijks in een aantal bluesgiganten naar Flint in Amersfoort te halen, die hun sporen ook internationaal verdiend hebben.

Dit jaar helaas geen Flirting With The Blues festival style zoals jullie dat gewend zijn, maar een ‘seated concert night’ met twee bands.
De Amersfoorste band Emily H. en de bekende bluesband King Of The World verzorgen deze avond elk een anderhalf uur durend optreden.
Voorafgaand aan het concert kunt u in TREK genieten van een heerlijk dinerconcert met live muziek van Aaron Asburry.

Emily H.

Zangeres Emily H. wordt door velen omschreven als een ‘diamantje’. Net 20 geworden zingt en performt ze met een gemak, overtuiging, zeggingskracht van iemand met veel meer jaren op de teller.

" Sounds like the future is hers already ..sweet or hard..that voice is on it.
Connie Lush

In haar geboorte- en woonplaats Amersfoort gonsde het al jaren dat er een uitzonderlijk talent op komst was. Toen ze 13 was won ze al een schoolwedstrijd met het bepaald niet makkelijke “Jolene”. En 3 jaar later maakte ze haar grote podium debuut met haar band op het Rabobank Jazz Festival. Ondertussen is ze opgemerkt door een aantal groten, nationaal en internationaal.

" From Blues to country that girl can sing."
Danny Bryant

Soul, country, jazz, funk en rhythm & blues behoren tot haar invloeden. Waaraan zij met haar ijzersterke band graag een eigen draai geeft.

Emmelien Hilbers - zang
Roland Jenster - toetsen/zang
Martin Koch - gitaar/zang
Michiel Heeneman- bas/zang
Ruben Vanderburgh - drum

 

King Of The World

De vier door de wol geverfde muzikanten van King Of The World (KOTW) kijken in hun “Slowdown Sessions” naar het heden en verleden. Als in maart 2020 de wereld tot stilstand komt raakt Ruud Weber geïnspireerd en schrijft het nummer “Slowdown”. Daarin reflecteert hij op de huidige hectische wereld en ziet kansen om te veranderen, om te vertragen.

Wat doe je als je dertig jaar muziek hebt gemaakt en je kunt van de een op de andere dag niet meer optreden. Alles staat stil en het moet anders. Dan moet je omdenken en terug naar je inspiraties! Waar kom je vandaan en waar ga je naar toe?
De heren van King Of The World vertellen in intieme bezetting hun persoonlijke verhaal en dat van de band. Vragen als; wat inspireerde om muziek te maken, waar zit die eindeloze “drive”, hoe ontstaat zo’n band? Maar ook; waar gaan de songs over en wat betekenen ze voor de bandleden als ze de songs spelen? Een verhaal dat gaat over zingeving en inspiratie. Een verhaal dat je kunt vertalen naar je eigen leven. Een muzikaal verhaal doorspekt met oude en nieuwe muziek van King Of The World. De songs en hun betekenis is waar het allemaal om draait in deze “Slowdown Sessions".

 

Ruud Weber - zang/bas
Stef Delbaere - gitaar
Govert van der Kolm - toetsen/zang
Marlon Pichel - drum/zang


Muzikaal diner
Goed in de stemming komen kan voorafgaand aan het concert in ons restaurant TREK.
Aaron Asbury geeft een mini dinerconcert.

TREK serveert deze avond een tweegangenmenu:
- Carpaccio van Rib-Eye         
- Hamburger met cheddar en chirachamayonaise met zoeteaardappelfrites

Muziek Festival

In Flint hanteren we diverse veiligheidsmaatregelen om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Mocht het concert geen doorgang kunnen vinden, krijgt u uiteraard uw geld terug.

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!