Marieke Vos - Camiel Boomsma_foto Kees Vos.jpg

Marieke Vos, klarinet en Camiel Boomsma, piano

Marieke Vos & Camiel Boomsma vormen sinds 2019 een duo. In dit concert richten zij zich op een programma rondom de Italiaanse componist Ferruccio Busoni en Johannes Brahms. Onlangs maakten zij verschillende opnames in o.a. het Wilminktheater in Enschede en op NPO Radio 4 en speelden zij o.a. in de Willem Twee Toonzaal in Den Bosch. In 2021 verschijnt het debuutalbum van dit duo.

Klarinettiste Marieke Vos is veelvuldig te horen op internationale concertpodia en festivals. Als kamermusicus en soliste is zij naast de concertpodia in Nederland, België en Frankrijk regelmatig te horen op NPO Radio 4, te zien op Brava TV en speelde live bij Podium Witteman op NPO 2. Marieke is oprichtster van het Nederlands Kamermuziek Ensemble en artistiek leider van het Paltz Kamermuziekfestival en de kamermuziekserie in het Herman van Veen Arts Center te Soest. Marieke speelt op een Leitner & Kraus klarinet, gebouwd in 2007, met behulp van het NaJonaal Muziekinstrumenten Fonds.

Pianist Camiel Boomsma wordt geprezen door internationale pers en publiek. Boomsma heeft op vele grote nationale en internationale podia en series opgetreden. Zijn opnames Transcriptions for piano en Porazzi voor Etcetera Records ontvingen vele lovende kritieken in o.a. BBC Music magazine (5 sterren), Diapason (4 sterren), Trouw, NRC, De Volkskrant, Luister Magazine, Classica e.a. De Volkskrant schreef over zijn album 'Musings' met o.a. Chopin-uitvoeringen: 'aan Boomsma's vingers kleeft fluweel'. Onlangs kwam zijn vierde album uit bij Challenge Records onder de titel 'The Innermost Side - Unfold'.

www.mariekevos.nl
www.camielboomsma.com

Klassieke muziek

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje is inbegrepen in de toegangsprijs.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!