AJO_1.jpg (1)
tinmen_1.jpg (1)

Middagconcert: Amersfoort Jeugd Orkest & Tin Men and the Telephone

Een actueel, multimediaal en participatief concert met aandacht voor de gevolgen van klimaatverandering

Het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO) en jazztrio Tin Men and the Telephone slaan de (vele) handen ineen en spelen de achtste symfonie van Dvořák, waar de natuur helder in doorklinkt. Daarnaast is er ruimte voor improvisatie; een onontgonnen gebied voor het orkest, maar onder bezielende begeleiding van de mannen van Tin Men een ware ontdekkingstocht. Ook jij kan onderdeel zijn van dit avontuur: met een speciaal door Tin Men and the Telephone ontwikkelde app (TINMENDO) kan je de improvisaties beïnvloeden. Bepaal het tempo, wie er soleert, laat je smartphone overnemen door de muziek, chat met de piano, improviseer mee en laat je mening horen!

Dit programma is onderdeel van September Me Festival / www.september-me.nl

Klassieke muziek Festival Muziek

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Amersfoorts Jeugd Orkest

Het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO) heeft een volledige symfonische bezetting met dubbel hout, volledig koper en slagwerk. Het orkest staat onder leiding van dirigent Rolf Buijs. Het AJO telt ongeveer 70 orkestleden, in leeftijd variërend tussen de 14 en 24 jaar. De orkestleden delen met elkaar hun passie voor muziek, het plezier in het samenspel en de gretigheid om zich muzikaal te ontwikkelen. Het orkest kan zich rekenen tot de betere regionale jeugdorkesten van Nederland.

Tin Men and the Telephone

Wat in eerste instantie lijkt op een doodgewoon jazztrio verandert in enkele seconden in een interactief, technologisch, muzikaal en visueel spektakel waarbij het publiek de show steelt. Tin Men and the Telephone is een creatief en speels muziektrio dat zijn publiek op uiterst innovatieve wijze actief betrekt in de performance door het gebruik van hun interactieve app TINMENDO.

pianist, concept, technologie – Tony Roe
drums – Bobby Petrov
bas – Pat Cleaver

Repertoire

Dvořák – Symfonie no.8 en improvisaties

 

 

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!