Nederlands Dans Theater 2 – Dare to Say, choreografie 'Maybe Two' (Rahi Rezvani).jpg

NDT 2

Dare to Say

Alexander Ekman: wereldpremière
Dimo Milev: wereldpremière            

Nederlands Dans Theater (NDT) presenteert met veel enthousiasme het tweede programma van het seizoen, uitgevoerd door NDT 2. 'Dare to Say' brengt twee wereldpremières van twee onderscheidende makers. Alexander Ekman en Dimo Milev dagen de dansers van het tweede gezelschap uit door in hun nieuwe creaties met verschillende benaderingswijzen voor beweging en choreografie, aangepast aan de richtlijnen rondom COVID-19, aan de slag te gaan.

Voormalig NDT 2-danser Alexander Ekman (Zweden, 1984) besloot zich na zijn eigen danscarrière uitsluitend te richten op choreografie. Zijn laatste werk voor NDT, FIT, maakte hij voor NDT 2 in seizoen 2018-2019. Voor zijn choreografieën componeert Ekman vaak zelf de muziek en ontwikkelt hij het decor. De choreograaf Dimo Milev (Bulgarije, 1976) heeft na een briljante carrière als danser in stukken van onder andere William Forsythe, Ohad Naharin en Hans van Manen een heel eigen choreografische stijl ontwikkeld. Hij werkte eerder met NDT 2 voor Up & Coming Choreographers in 2019. Zijn stuk voor Dare to Say wordt zijn eerste creatie voor de reguliere programmering van NDT.

De avond wordt live muzikaal begeleid door musici van Het Balletorkest.

www.ndt.nl

 

Dans
zo 13
dec 20
Rabobank Theaterzaal
20:15 - 21:30
€ 29,90
kaarten
Uitverkocht Uitverkocht

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje is inbegrepen in de toegangsprijs.

achtergrond informatie

bezoek de inleiding

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort

Ontvang de laatste nieuwtjes