Attacca_Quartet2.jpg
Ragazze 2020 close v3.jpg
Caroline Shaw 602 - credit Kait Moreno 2017.jpg

Openingsconcert: Caroline's Greenhouse

De natuur verklankt door groot internationaal talent

Caroline Shaw (USA), Attacca Quartet (USA), Ragazze Quartet

Caroline Shaw is hét Amerikaanse compositietalent van nu en Composer in Residence tijdens September Me 2020. Zelf tevens violiste, altvioliste en zangeres, won zij als jongste componiste ooit een Pulitzer Prize voor haar Partita for 8 Voices. Haar cd Orange, strijkkwartetten uitgevoerd door het Attacca Quartet, werd onlangs bekroond met een Grammy.

Het openingsconcert van September Me 2020 staat geheel in het teken van de composities van Shaw. Speciaal voor het Ragazze Quartet schreef zij een nieuw strijkkwartet: The Evergreen. Niet geheel toevallig past dit in Caroline’s Greenhouse, een programma waarin de natuur resoneert in zowel oude als nieuwe muziek.

Samen met het Attacca Quartet, een van de meest toonaangevende Amerikaanse strijkkwartetten van dit moment én Shaw-specialist, toveren Shaw en Ragazze Quartet de zaal om tot een magische hortus.

Dit programma is onderdeel van September Me Festival / www.september-me.nl

Klassieke muziek Festival
Attacca Quartet

Het Amerikaanse Attacca Quartet “lives in the present aesthetically, without rejecting the virtues of the musical past” (The Nation). De behendigheid om soepel te schakelen tussen de muziek van de 18e tot de 21e eeuw, maakt het kwartet tot één van de meest veelzijdige en unieke ensembles van het moment - een kwartet van het hier en nu.

viool - Amy Schroeder, Keiko Tokunaga
altviool - Nathan Schram
cello - Andrew Yee

Ragazze Quartet

Met spraakmakende programma’s heeft Ragazze Quartet - artistiek leider September Me Festival - zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. Het kwartet gaat de samenwerking aan met de meest oorspronkelijke stemmen in theater, dans en literatuur. Met optredens die appelleren aan alle zintuigen, slagen ze erin een publiek te winnen voor de rijke klassieke muziektraditie. 

viool – Rosa Arnold, Jeanita Vriens
altviool – Annemijn Bergkotte
cello – Rebecca Wise

Caroline Shaw

Caroline Shaw (NY) is een zangeres, violiste, componist en producer die zowel solo als in samenwerking opereert. In 2013 won zij –als jongste componist ooit- de Pulitzer Prize in de categorie muziek met haar Partita for 8 Voices, dat ze schreef voor het Grammy-winnende ensemble Roomful of Teeth, waar ze zelf ook onderdeel van is. De afgelopen jaren heeft ze onder andere samengewerkt met o.a. Renée Flemming & Inon Barnatan, LA Philharmonic, het Dover Quartet, Arcade Fire en Kanye West.

Repertoire

Caroline Shaw - Plan & Elevation
Caroline Shaw – The Evergreen
Caroline Shaw - Limestone and Felt
Luciano Berio - duo’s voor 2 violen
W.A. Mozart - strijkkwintet in g klein KV516

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort

Ontvang de laatste nieuwtjes