Toneelgroep Maastricht Peachez foto Ben van Duin foto 4.jpg
Toneelgroep Maastricht Peachez foto Ben van Duin foto 1.jpg
Toneelgroep Maastricht Peachez foto Ben van Duin foto 2.jpg
Toneelgroep Maastricht Peachez foto Ben van Duin foto 3.jpg
Toneelgroep Maastricht Peachez foto Ben van Duin foto 5.jpg
Toneelgroep Maastricht Peachez foto Ben van Duin foto 6.jpg

Peachez

Toneelgroep Maastricht

Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen de hoofdrollen in 'Peachez', een bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis. De voorstelling is een theaterbewerking van Ilja Leonard Pfeijffers succesroman Peachez, een romance (2017) die werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. In een regie van artistiek leider Michel Sluysmans brengt Toneelgroep Maastricht met 'Peachez' een muzikaal en vurig pleidooi voor een onvoorwaardelijk geloof in de liefde. 'Peachez' ging in september 2019 in première en werd door Elsevier bestempeld als “de beste voorstelling van het jaar” ★★★★★.

Porgy Franssen speelt een professor op zekere leeftijd die al zijn leven lang leeft in zijn hoofd en de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mailtje krijgt van een hem onbekende vrouw. Ze noemt zichzelf Sarah Peachez, gespeeld door Maartje van de Wetering. Er ontspint zich een hartstochtelijke mailwisseling tussen de twee. Waar de professor niet meer op rekende gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waarop hij in eerste instantie had gehoopt.

Franssen en Van de Wetering spelen met 'Peachez' een intiem liefdesduet, muzikaal bijgestaan door multi-instrumentalist Axl Peleman. 'Peachez' is de vierde samenwerking tussen auteur Ilja Leonard Pfeijffer en regisseur Michel Sluysmans bij Toneelgroep Maastricht. In het voorjaar van 2019 maakten zij de door pers en publiek bejubelde theatervoorstelling 'Noem het maar liefde'. Eerder werkten ze succesvol samen in De advocaat (Toneelschrijfprijs 2017) en Brieven uit Genua.

www.toneelgroepmaastricht.nl

Toneel

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje is inbegrepen in de toegangsprijs.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort

Ontvang de laatste nieuwtjes