Pynarello DeNieuweWereld .highres. ©FoppeSchut _FS_4219.jpg

Poëtisch concert: Voyagers

Laat je meevoeren naar een ander universum

Marjolijn van Heemstra & Theater Rotterdam i.s.m Pynarello

1977. Twee ruimtesondes, de Voyager 1 & 2, reizen af naar de verste planeten. De zwaartekracht van Jupiter slingert ze ons zonnestelsel uit, richting de interstellaire ruimte waar ze een miljard jaar zullen ronddolen. Aan boord een boodschap van ons hier op aarde. Flessenpost voor iets of iemand aan de overkant.

In een poëtisch concert onderzoeken Marjolijn van Heemstra en Pynarello in taal en muziek wat deze kosmische flessenpost ons vertelt over wie we zijn en hoe we ooit herinnerd zullen worden in een sterrenstelsel hier ver vandaan. Een verhaal over verdwijnen en verlangen te blijven. Een planetaire hitparade, gespeeld door acht Pynarelli en actrice Lisa Verbelen, waarin alle windstreken en continenten klinken.

NB: Omdat Marjolijn van Heemstra helaas niet beschikbaar is op 19 september, wordt zij vervangen door de fantastische Lisa Verbelen.

Dit programma is onderdeel van September Me Festival / www.september-me.nl

Klassieke muziek Festival

Credits

Tekst

Marjolijn van Heemstra

Spel

Lisa Verbelen

Muziek

Pynarello
viool - Lonneke van Straalen, Merel Vercammen
altviool - Judith Wijzenbeek
cello - Emma Kroon
contrabas - Thomas Pol
gitaar - Teis Semey
saxofoon - Kika Sprangers
percussie - Remco Menting

Regie

Erik Whien

Producent

Marjolijn van Heemstra & Theater Rotterdam

Pynarello

Pynarello is een rebellencollectief gesneden uit flexibel schuimrubber. Pynarello gaat als een wervelwind door de porseleinkast. Klassieke muziek kan anders, avontuurlijker, spontaner, directer, zonder dirigent en zonder bladmuziek. Pynarello is een next generation met de grootste talenten van dit moment. Het ensemble werd opgericht door de Amersfoortste Lonneke van Straalen, tevens oprichter van (de voorloper van) September Me. 

Marjolijn van Heemstra

Marjolijn van Heemstra (1981) is een schrijver die theater maakt, een genuanceerde activist, afgestudeerd in godsdienstwetenschappen. Marjolein heeft veel vragen, en soms een antwoord, is dichter, onderzoeker en Correspondent Ruimtevaart.

Theater Rotterdam

Theater Rotterdam staat voor grensverleggend, vaak interdisciplinair theater dat verschil, diversiteit en veelvormigheid wil vieren. Niet opheffen of harmoniseren, maar zien, tonen en gebruiken. We brengen spelers, journalisten, dansers, nieuwsgierigen, uitvinders, vertellers, choreografen en talenten samen om theater te maken en echte ontmoetingen te realiseren. Om iets teweeg te brengen in het hoofd, in het hart en in Rotterdam.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort

Ontvang de laatste nieuwtjes