Caroline Shaw 602 - credit Kait Moreno 2017.jpg
Ragazze 2020 close v3.jpg

Podcastwandeling: Caroline's Nature

Een wandeling door Amersfoort en de muzikale wereld van Caroline Shaw

Let op: U kiest voor een tijdslot. Uw aanvangstijd is binnen deze tijden. U hoeft dus niet direct aanwezig te zijn aan het begin van uw tijdslot. Dit om de drukte te verspreiden tijdens de wandeling. Kiest u bijvoorbeeld het tijdslot 11.00 - 12.00 uur, dan bent u ook welkom om de wandeling om 11.50 uur te starten.

Composer in Residence, Caroline Shaw (NY). Terwijl je op je eigen tempo langs de mooiste en groenste plekjes van het oude centrum van Amersfoort wandelt, klinkt haar kersverse stuk The Evergreen, gespeeld door Ragazze Quartet. Caroline werd voor het schrijven ervan geïnspireerd door een eeuwenoude wijze boom, en vertelt op poëtische wijze over haar werkproces. In New York - de stad waar Shaw woont en werkt - is het minder makkelijk dan in Amersfoort om een rustig groen plekje te vinden. Maar ook daar bestaan geheime tuinen die het overvolle hoofd van een drukke kunstenaar tot rust kunnen brengen…

De podcast is speciaal voor September Me geproduceerd door journalist en presentator Botte Jellema Na afloop van de wandeling word je getrakteerd op een bijzonder live-optreden.

De wandeling duurt ongeveer 60 min en de voertaal van de podcast is Nederlands. Engelse teksten in de podcast worden in het Nederlands samengevat. Tijdens de wandeling is het te allen tijde mogelijk om 1,5 meter afstand te houden.

Dit programma is onderdeel van September Me Festival / www.september-me.nl

Klassieke muziek Festival Bijzonder

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Caroline Shaw

Caroline Shaw (NY) - Composer in Residence September Me 2020 -  is een zangeres, violiste, componist en producer die zowel solo als in samenwerking opereert. In 2013 won zij als jongste componist ooit de Pulitzer Prize in de categorie muziek met haar Partita for 8 Voices, dat ze schreef voor het GRAMMY-winnende ensemble Roomful of Teeth, waar ze zelf ook onderdeel van is. De afgelopen jaren heeft ze onder andere samengewerkt met o.a. Renée Flemming & Inon Barnatan, LA Philharmonic, het Dover Quartet, Arcade Fire en Kanye West.

Ragazze Quartet

Met spraakmakende programma’s heeft Ragazze Quartet - artistiek leider September Me Festival - zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. Het kwartet gaat de samenwerking aan met de meest oorspronkelijke stemmen in theater, dans en literatuur. Met optredens die appelleren aan alle zintuigen, slagen ze erin een publiek te winnen voor de rijke klassieke muziektraditie. 

Botte Jellema

Botte Jellema is journalist, en maakt radio en podcasts. Hij werkt sinds 2006 voor verschillende programma’s op NPO Radio 1 en NPO Radio 4, produceert (internationale) podcasts. Hij heeft sinds 2015 zijn eigen podcastserie: Eeuw van de Amateur. Voor het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest maakt hij de serie Klankcast.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!