Theater Sonnevanck_Edward Scharenhand1 (c) Sanne Peper.jpg
Theater Sonnevanck_Edward Scharenhand3 (c) Sanne Peper.jpg
Theater Sonnevanck_Edward Scharenhand2 (c) Sanne Peper.jpg
Theater Sonnevanck_Edward Scharenhand4 (c) Sanne Peper.jpg

Theater Sonnevanck

Edward Scharenhand (8+)

Deze voorstelling is verplaatst van De Lieve Vrouw naar Flint. Door de coronamaatregelen heeft deze voorstelling meer ruimte nodig dan De Lieve Vrouw kan bieden. Samenwerking tussen De Lieve Vrouw en Flint heeft ervoor gezorgd dat de voorstelling alsnog in Amersfoort te zien is!

Een familievoorstelling met veel livemuziek, losjes gebaseerd op Tim Burtons’ klassieker. 

Iedereen in het stadje Gul is extreem goed, tante Maria en haar geadopteerde dochter Magdalena voorop. Altijd staan ze klaar voor hulp aan dier, plant en medemens. Op een dag staat de eenzame Edward bij hun op de stoep. Edward is lief en zachtaardig maar in plaats van gewone handen heeft hij een stel lange en vlijmscherpe scharen! Als tante Maria desondanks besluit om Edward gastvrij in huis op te nemen, is Magdalena voor het eerst in haar leven een stuk minder positief.

Maar heeft Edward niet ook, net als iedereen, recht op een veilig thuis en wat geluk? Blijft Magdalena de enige in Gul die moeite met hem heeft? Hoe tolerant is Gul eigenlijk echt? En… hoe ongevaarlijk is Edward? Een zoetzure komedie over goed en kwaad en de dunne grens daartussen.

Losjes gebaseerd op Tim Burtons’ klassieker
Edward Scharenhand, geschreven en geregisseerd door Marije Gubbels, is een sprookjesachtige familievoorstelling met veel livemuziek, losjes gebaseerd op Tim Burtons’ film ‘Edward Scissorhands’. De voorstelling won de Zilveren Krekel 2018 in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie’.

De pers over 'Edward Scharenhand': 
"Edward Scharenhand is net zo sprookjesachtig als het origineel." ★★★★ de Volkskrant

"Een voorstelling met heerlijk scherpe randjes." - ★★★★ het Parool

"Theater Sonnevanck durft met het duistere Edward Scharenhand echt spannend te zijn" - ★★★★ Theaterkrant

Muziektheater Familievoorstelling
Bestel kaarten

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje is inbegrepen in de toegangsprijs.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort

Ontvang de laatste nieuwtjes